dc.contributor.advisor | Drsková, Kateřina | |
dc.contributor.author | Linhartová, Adéla | |
dc.date.accessioned | 2021-11-25T14:00:20Z | |
dc.date.available | 2021-11-25T14:00:20Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2012-05-16 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/7815 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce je zaměřena na téma "Italské potraviny s chráněným označením původu, potraviny s chráněným zeměpisným označením a zaručené tradiční speciality (mléčné výrobky)". Práce je rozdělena do dvou částí. První část se zaměřuje na historii a typy evropských označení a pojednává o důvodech jejich zavedení. Druhá část vymezuje mléčné výrobky italské provenience na sýry vyrobené v severoitalských krajích. Sýry jsou rozděleny podle krajů, ve kterých se nachází jejich oblasti výroby. Každý kraj je stručně představen z hlediska jeho polohy, administrativního členění, historie a geografie. Poté následuje jednotlivý výčet sýrů s informacemi ohledně jeho typu, způsobu výroby, historii a údaje, kdy byl zapsán na seznam potravin s chráněným označením původu či jako zaručená tradiční specialita. Bakalářská práce obsahuje resumé v italštině. | cze |
dc.format | 75 s. (105 347 bez mezer) | |
dc.format | 75 s. (105 347 bez mezer) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Společná zemědělská politika | cze |
dc.subject | Systém označování kvality potravin v EU | cze |
dc.subject | chráněné označení původu | cze |
dc.subject | chráněné zeměpisné označení | cze |
dc.subject | zaručená tradiční specialita | cze |
dc.subject | mléčné výrobky | cze |
dc.subject | severoitalské kraje | cze |
dc.subject | italské sýry s chráněným označením původu | cze |
dc.subject | Common Agriculture Policy | eng |
dc.subject | EU quality labelling system | eng |
dc.subject | Protected Designation of Origin | eng |
dc.subject | Protected Geographical Indication | eng |
dc.subject | Traditional Speciality Guaranteed | eng |
dc.subject | milk foodstuffs | eng |
dc.subject | the regions of the northern Italy | eng |
dc.subject | the Italian cheeses with Protected Designation of Origin | eng |
dc.title | Italské potraviny s chráněným označením původu, potraviny s chráněným zeměpisným označením a zaručené tradiční speciality (mléčné výrobky). | cze |
dc.title.alternative | Protected Designation of Origin, Protected Geographical Indication and Traditional Specialty Guaranteed labelled foodstuffs made in Italy (milk foodstuffs). | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 24912 | |
dc.description.abstract-translated | The Bachelor thesis focus on the topic Protected Designation of Origin, Protected Geographical Indication and Traditional Specialty Guaranteed labelled foodstuffs made in Italy (milk foodstuffs). The thesis is divided in two parts. The first of them focuses on the history and types of European marks and deals with reasons why these marks have been established. The second part defines the topic "milk foodstuffs made in Italy" in "cheeses made in regions of the northern Italy". Cheeses are divided into regions according to the location of their production. There is a brief introduction of each region and its location, administrative division, history and geography followed by the list of cheeses with the information about its type, method of production, history and the date of registration in the list of products with Protected Designation of Origin and Traditional Speciality Guaranteed. The Bachelor thesis contains the summary in Italian. | eng |
dc.date.accepted | 2012-07-02 | |
dc.description.department | Filozofická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Italský jazyk | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Filozofická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Filologie | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Marek, Pavel | |