Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDrsková, Kateřina
dc.contributor.authorLinhartová, Adéla
dc.date.accessioned2021-11-25T14:00:20Z
dc.date.available2021-11-25T14:00:20Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-05-16
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/7815
dc.description.abstractBakalářská práce je zaměřena na téma "Italské potraviny s chráněným označením původu, potraviny s chráněným zeměpisným označením a zaručené tradiční speciality (mléčné výrobky)". Práce je rozdělena do dvou částí. První část se zaměřuje na historii a typy evropských označení a pojednává o důvodech jejich zavedení. Druhá část vymezuje mléčné výrobky italské provenience na sýry vyrobené v severoitalských krajích. Sýry jsou rozděleny podle krajů, ve kterých se nachází jejich oblasti výroby. Každý kraj je stručně představen z hlediska jeho polohy, administrativního členění, historie a geografie. Poté následuje jednotlivý výčet sýrů s informacemi ohledně jeho typu, způsobu výroby, historii a údaje, kdy byl zapsán na seznam potravin s chráněným označením původu či jako zaručená tradiční specialita. Bakalářská práce obsahuje resumé v italštině.cze
dc.format75 s. (105 347 bez mezer)
dc.format75 s. (105 347 bez mezer)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectSpolečná zemědělská politikacze
dc.subjectSystém označování kvality potravin v EUcze
dc.subjectchráněné označení původucze
dc.subjectchráněné zeměpisné označenícze
dc.subjectzaručená tradiční specialitacze
dc.subjectmléčné výrobkycze
dc.subjectseveroitalské krajecze
dc.subjectitalské sýry s chráněným označením původucze
dc.subjectCommon Agriculture Policyeng
dc.subjectEU quality labelling systemeng
dc.subjectProtected Designation of Origineng
dc.subjectProtected Geographical Indicationeng
dc.subjectTraditional Speciality Guaranteedeng
dc.subjectmilk foodstuffseng
dc.subjectthe regions of the northern Italyeng
dc.subjectthe Italian cheeses with Protected Designation of Origineng
dc.titleItalské potraviny s chráněným označením původu, potraviny s chráněným zeměpisným označením a zaručené tradiční speciality (mléčné výrobky).cze
dc.title.alternativeProtected Designation of Origin, Protected Geographical Indication and Traditional Specialty Guaranteed labelled foodstuffs made in Italy (milk foodstuffs).eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag24912
dc.description.abstract-translatedThe Bachelor thesis focus on the topic Protected Designation of Origin, Protected Geographical Indication and Traditional Specialty Guaranteed labelled foodstuffs made in Italy (milk foodstuffs). The thesis is divided in two parts. The first of them focuses on the history and types of European marks and deals with reasons why these marks have been established. The second part defines the topic "milk foodstuffs made in Italy" in "cheeses made in regions of the northern Italy". Cheeses are divided into regions according to the location of their production. There is a brief introduction of each region and its location, administrative division, history and geography followed by the list of cheeses with the information about its type, method of production, history and the date of registration in the list of products with Protected Designation of Origin and Traditional Speciality Guaranteed. The Bachelor thesis contains the summary in Italian.eng
dc.date.accepted2012-07-02
dc.description.departmentFilozofická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineItalský jazykcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Filozofická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programFilologiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeMarek, Pavel


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam