dc.contributor.advisor | Bárta, Jan | |
dc.contributor.author | Pešina, Jiří | |
dc.date.accessioned | 2021-11-26T12:25:36Z | |
dc.date.available | 2021-11-26T12:25:36Z | |
dc.date.issued | 2007 | |
dc.date.submitted | 2007-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/9645 | |
dc.description.abstract | Používání různých elektroforetických technik pro charakterizaci a identifikaci odrůd rostlin je v současnosti velmi rozšířené. Tato diplomová práce se zabývá možností charakterizace odrůd brambor elektroforetickou technikou SDS-PAGE bílkovinných profilů hlíz. Zásobní bílkoviny bramborových hlíz (Solanum tuberosum L.) mohou být klasifikovány podle své molekulové hmotnosti (kDa) do tří skupin: První skupina - patatinový komplex (37 - 44 kDa); druhá skupina - inhbibitory proteas (6 - 24 kDa); a třetí skupina ostatní proteiny. První dvě skupiny vykazují variabilitu na genotypové úrovni, kterou je třeba zhodnotit s ohledem na její potencionální využití pro účely charakterizace odrůd brambor. | cze |
dc.format | 64 s. DP, 9 s. obsah. zadání. | |
dc.format | 64 s. DP, 9 s. obsah. zadání. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Solanum tuberosum | cze |
dc.subject | Brambory | cze |
dc.subject | Odrůdová klasifikace | cze |
dc.subject | Zásobní bílkoviny | cze |
dc.subject | Elektroforéza | cze |
dc.subject | SDS - PAGE | cze |
dc.subject | Solanum tuberosum | eng |
dc.subject | Potato | eng |
dc.subject | Varietal classification | eng |
dc.subject | Storage proteins | eng |
dc.subject | Electrophoresis | eng |
dc.subject | SDS - PAGE | eng |
dc.title | Hodnocení SDS-PAGE proteinových profilů hlíz pro jejich potencionální využití při charakterizaci odrůd brambor (Solanum tuberosum L.) | cze |
dc.title.alternative | Evaluation of SDS-PAGE tuber protein profiles for their potential use in potato cultivar characterization | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 2975 | |
dc.description.abstract-translated | The use of various types of gel electrophoresis for characterization and identifying plant varieties is well estabilished. This diploma work deals with the possibility characterize potato cultivar (Solanum tuberosum L.) by the help of electrophoretic technique SDS - PAGE tuber protein profiles. Soluble potato tuber proteins can be classified according to their molecular weight (kDa) into three groups: First, the major tuber protein patatin (37 - 44 kDa); second, a group constituted of protease inhibitors (6 - 24 kDa); and third group containing all other proteins. First two group manifest genetic variability, which is necessary evalute for its potential using of potato cultivar characterization. | eng |
dc.date.accepted | 2007-06-22 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Všeobecné zemědělství | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |