Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorBárta, Jan
dc.contributor.authorPešina, Jiří
dc.date.accessioned2021-11-26T12:25:36Z
dc.date.available2021-11-26T12:25:36Z
dc.date.issued2007
dc.date.submitted2007-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/9645
dc.description.abstractPoužívání různých elektroforetických technik pro charakterizaci a identifikaci odrůd rostlin je v současnosti velmi rozšířené. Tato diplomová práce se zabývá možností charakterizace odrůd brambor elektroforetickou technikou SDS-PAGE bílkovinných profilů hlíz. Zásobní bílkoviny bramborových hlíz (Solanum tuberosum L.) mohou být klasifikovány podle své molekulové hmotnosti (kDa) do tří skupin: První skupina - patatinový komplex (37 - 44 kDa); druhá skupina - inhbibitory proteas (6 - 24 kDa); a třetí skupina ostatní proteiny. První dvě skupiny vykazují variabilitu na genotypové úrovni, kterou je třeba zhodnotit s ohledem na její potencionální využití pro účely charakterizace odrůd brambor.cze
dc.format64 s. DP, 9 s. obsah. zadání.
dc.format64 s. DP, 9 s. obsah. zadání.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectSolanum tuberosumcze
dc.subjectBramborycze
dc.subjectOdrůdová klasifikacecze
dc.subjectZásobní bílkovinycze
dc.subjectElektroforézacze
dc.subjectSDS - PAGEcze
dc.subjectSolanum tuberosumeng
dc.subjectPotatoeng
dc.subjectVarietal classificationeng
dc.subjectStorage proteinseng
dc.subjectElectrophoresiseng
dc.subjectSDS - PAGEeng
dc.titleHodnocení SDS-PAGE proteinových profilů hlíz pro jejich potencionální využití při charakterizaci odrůd brambor (Solanum tuberosum L.)cze
dc.title.alternativeEvaluation of SDS-PAGE tuber protein profiles for their potential use in potato cultivar characterizationeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag2975
dc.description.abstract-translatedThe use of various types of gel electrophoresis for characterization and identifying plant varieties is well estabilished. This diploma work deals with the possibility characterize potato cultivar (Solanum tuberosum L.) by the help of electrophoretic technique SDS - PAGE tuber protein profiles. Soluble potato tuber proteins can be classified according to their molecular weight (kDa) into three groups: First, the major tuber protein patatin (37 - 44 kDa); second, a group constituted of protease inhibitors (6 - 24 kDa); and third group containing all other proteins. First two group manifest genetic variability, which is necessary evalute for its potential using of potato cultivar characterization.eng
dc.date.accepted2007-06-22
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVšeobecné zemědělstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam