Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVácha, František
dc.contributor.authorPaul, Petr
dc.date.accessioned2021-11-26T12:26:12Z
dc.date.available2021-11-26T12:26:12Z
dc.date.issued2007
dc.date.submitted2007-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/9726
dc.description.abstractByla provedena analýza českého rybářství, SWOT analýza zpracovatelského odvětí rybářství a marketingový průzkum prodeje rybích komodit nejvýznamnějších firem. Následně byl proveden spotřebitelský marketingový průzkum formou tištěných dotazníků. Bylo osloveno 110 respondentů a jako cílová skupina byli určeni muži a ženy aktivního věku s rodinou v kraji Vysočina. K vyhodnocení otázek se škálou odpovědí bylo použito výpočtu tzv. poměrového koeficientu diferenciace (P=4s2/R2), který ukázal, že respondenti při určování oblíbenosti jednotlivých druhů mas využívali u rybího masa celé škály odpovědí (P=0,33) a u označování důležitosti vlastností výrobku měla nejmenší diferencovanost odpovědí čerstvost (P=0,009), kterou 98 % respondentů označilo jako velmi důležitou. U dalších otázek hodnotili respondenti důležitost jednotlivých atributů kvality pomocí 4 bodové stupnice (1-velmi důležité, 2-spíše důležité, 3-spíše nedůležité, 4-vůbec nedůležité). Otázky tohoto druhu byly vyhodnoceny pomoci vážených aritmetických průměrů (x), a tak byla zjištěna jejich míra důležitosti. Jako 2 nejdůležitější vlastnosti výrobku byly označeny čerstvost (x=1,02) a chutnost (x=1,34) a jako nejméně důležité vlastnosti snadnost přípravy (x=2,23) a velikost balení (x=2,31). Jako nejvhodnější propagace rybích komodit byla označena informovanost o pozitivním vlivu na lidské zdraví (x=1,44) a jako nejlepší propagace byla označena televizní reklama a pořady o vaření (x=1,57). Vyhodnocení ostatních otázek bylo provedeno pomocí procentuálního zastoupení a absolutních, kumulativních a relativních četností.cze
dc.format94 s., 10 s. příloh
dc.format94 s., 10 s. příloh
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmarketingový průzkumcze
dc.subjectrybářstvícze
dc.subjectrybí komoditycze
dc.subjectpropagacecze
dc.subjectmarketing surveyeng
dc.subjectfisheryeng
dc.subjectfish commoditieseng
dc.subjectpromotioneng
dc.titleMarketingový průzkum trhu ryb v České republicecze
dc.title.alternativeFish market marketing survey in the Czech Republiceng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag3292
dc.description.abstract-translatedThe Czech fishery analysis, SWOT analysis of processing fish department and the fish commodities sale marketing survey of the most important firms were done. Next the consumer marketing survey was done by means of printed questionnaire. 110 informants were spoken and men and women at working age with family were destined as a target group in the Vysočina region. Calculation, co called ratio coefficient of differentiation (P=4s2/R2), was done, which showed, that informants used by determining of meat kind popularity by fish meat of whole answers scale (P=0,33) and by determining of importance of product characteristic the freshness had minimum answers differentiation (P=0,009), which 98% of informants marked as very important. By next questions informants evaluated importance of individual quality attributes by means of 4 point scale (1-very important, 2-rather important, 3-rather uninportant, 4- unimportant). The questions of this type were interpreted by means of weighted arithmetic average (x), and so their importance rate was detected. The freshness (x=1,02) and the palatableness (x=1,34) were marked as 2 the most important product characteristic and as at least important characteristic the ease of food preperation (x=2,23) and the size of package. The consumer awareness about positive influence over human health was marked as the most acceptable promotion of fish commodities (x=1,44) and the TV advertising (x=1,45) and the programmes about cooking (x=1,57) were marked as the best promotion. Next questions evaluation was done by means of percentage share and absolute, cumulate and relative frequencies.eng
dc.date.accepted2007-06-14
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineRybářstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam