dc.contributor.advisor | Škodová Parmová, Dagmar | |
dc.contributor.author | Hanzalová, Ivana | |
dc.date.accessioned | 2021-11-26T12:26:34Z | |
dc.date.available | 2021-11-26T12:26:34Z | |
dc.date.issued | 2007 | |
dc.date.submitted | 2007-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/9760 | |
dc.description.abstract | Trh gastronomie nabízí širokou škálu služeb v rozličných hostinských zařízeních, různými způsoby, s rozdílnou kvalitou. Gastronomie si již delší dobu žádá upevnění pravidel a základních principů poskytování služeb a získávání si tím respektu, pozvedání jména oboru. Toto se stalo hlavním důvodem pro setkávání se prvních aktivních podnikatelů s vizí zlepšení podmínek na trhu a zakládání jednotlivých sdružení. Nastolené cíle (v polovině 20. století) stále přetrvávají a jsou nadále rozšiřovány blíže členské základně. Důvody pro vstupování do takovýchto organizací jsou různé, schopnost dokázat z tohoto čerpat maximum nedokáže každý, proto se pohledy na asociace liší. Získávané výhody jsou úměrné managerským schopnostem využívat možnosti, které poskytuje platforma sdružení.
Práce se věnuje i vývoji podmínek pro tento obor v časovém horizontu 20 let, blíže se zabývá současnými trendy a především problémy, se kterými se v dnešní době gastronomové potýkají. Vlastní doporučení se opírají o zjištěné skutečnosti a vlastní analýzu. | cze |
dc.format | 84 s., 44 s. příloh | |
dc.format | 84 s., 44 s. příloh | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | gastronomie | cze |
dc.subject | sdružení | cze |
dc.subject | výhody sdružování | cze |
dc.subject | Gastronomy | eng |
dc.subject | Federation | eng |
dc.subject | Advantages of associating | eng |
dc.title | Analýza přínosu sdružování podniků v oboru gastronbomie | cze |
dc.title.alternative | Analysis of effectiveness of associating in gastronomy brunch | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 3442 | |
dc.description.abstract-translated | Gastronomy market offers the wide spectrum of services in various restaurants in
a variety of ways with a different quality. For a long time gastronomy has required
the stabilization of rules and basic principles of service provision. At the same time gastronomy gains respect and enhances branch business reputation. It was the main reason for meeting the first active enterprisers with the vision of improvement conditions
in the market and establishing particular associations. These aims (half of the 20th century) have always persisted and extended more closely to membership. Reasons for entering these organizations are different, the ability to utilize maximum of possibilities is not given to everybody so that the ideas of association differ. Acquired benefits are proportional to managerial skills to use the possibilities which association platform provides.
I pay much attention to the development of conditions within the period of 20 years. More closely I deal with current trends and problems which gastronomists face every day. My recommendation is based on facts recognizing and on my analyse. | eng |
dc.date.accepted | 2007-06-19 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Provozně podnikatelský obor | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |