Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVejsada, Pavel
dc.contributor.authorPecher, Petr
dc.date.accessioned2021-11-19T11:44:06Z
dc.date.available2021-11-19T11:44:06Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-05-03
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/986
dc.description.abstractV literárním přehledu je kompletně popsaná problematika welfare ryb a zda ryby vůbec vnímají bolest. V této práci jsou popsány základní postupy při měření welfare ryb. Mezi které patří například hodnoty kortizolu, glukózy a laktátu v kapilární krvi. Cílem práce bylo zhodnotit působení různých stresových faktorů během sádkování na welfare ryb a na změny v produkčních, exteriérových a délkohmotnostních ukazatelích. Pro pokus byl vybrán kapr obecný (Cyprinus carpio) rozdělen do dvou hmotnostních skupin do 2,5kg a nad 2,5kg. Ve výsledcích jsou uvedeny hodnoty viscerálního tuku, laktátu v kapilární krvi a změny v produkčních, exteriérových a délkohmotnostních ukazatelích v průběhu sledování a na konci pokusu.cze
dc.format57s.
dc.format57s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectwelfarecze
dc.subjectsádkovánícze
dc.subjecthladověnícze
dc.subjectkortitzolcze
dc.subjectlaktátcze
dc.subjectglukózacze
dc.subjectkapr obecnýcze
dc.subjectstrescze
dc.subjectwelfareeng
dc.subjectstorageeng
dc.subjectstarvationeng
dc.subjectcortisoleng
dc.subjectlactateeng
dc.subjectglucoseeng
dc.subjectcommon carpeng
dc.subjectstresseng
dc.titleVliv sádkování na welfare rybcze
dc.title.alternativeImpact of long-term storage on fish welfareeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag27664
dc.description.abstract-translatedThe literature review is completely described by the issue of fish welfare and whether fish feel pain. Then there are describes the basic procedures for measuring fish welfare. Among which belongs for example a cortisol and glucose in fish blood capillary. The aim of the study was to evaluate the effect of different stress factors during storage on fish welfare and to changes in production, exterior and length and weight indicators. For the experiment was selected carp (Cyprinus carpio) divided into two groups by weight 2.5 kg to 2.5 kg and above. The results are the values of visceral fat, capillary blood lactate and changes in production, exterior and length-weight indicators during the application and the end of the experiment.eng
dc.date.accepted2013-06-13
dc.description.departmentFakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-disciplineRybářstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam