Prohlížení Kvalifikační práce dle předmětu "ecological agriculture"
Zobrazují se záznamy 1-20 z 29
-
Agroturistika v rámci vybraných mikroregionů (Benešovsko
(Jihočeská univerzita, 2012)Analýza současné úrovně rozvoje agroturistiky/ekoagroturistiky v mikroregionech Blaník a Podblanicko. V práci je postupně charakterizován potenciál cestovního ruchu ve vztahu k daným mikroregionům, podrobně představeny ... -
Analýza stavu ekologického zemědělství v České republice a v Jihočeském kraji
(Jihočeská univerzita, 2010)Předkládaná práce se zabývá analýzou stavu ekologického zemědělství v České republice. Součástí práce je případová studie Jihočeského kraje, která spočívá ve vyhodnocení dotazníkového šetření realizovaného mezi ekologickými ... -
Analýza chovu ovcí na ekologické farmě
(Jihočeská univerzita, 2008)Cílem diplomová práce na téma analýza chovu ovcí na ekologické farmě, bylo vyhodnotit úroveň užitkových vlastností ovcí na ekologické farmě Slunečná, která se nachází v podhorské části Šumavy. Po studiu odborné literatury ... -
Analýza hospodaření ekologických farem na zvoleném trhu
(Jihočeská univerzita, 2021)Tato diplomová práce se zabývá analýzou ekologického zemědělství v okrese Tábor. V teoretické části jsou popsány základy ekologického zemědělství, stav a vývoj ekologického zemědělství v ČR a ve světě. Vlastní práce se ... -
Chov skotu v podmínkách ekologického zemědělství
(Jihočeská univerzita, 2007)Diplomová práce je rozdělena do tří oblastí - management stáda, etologie, ekonomické zhodnocení. Farma, na které proběhla sledování se nachází v horské oblasti Šumava, se sníženou zemědělskou výrobou. Hlavním výrobním ... -
Emisní zátěž při pěstování vybraných plodin
(Jihočeská univerzita, 2013)Diplomová práce se zabývala částečným hodnocením životního cyklu jahodníku (Fragaria), jehož pěstování má u nás dlouholetou tradici. Byly porovnávány pěstitelské technologie v konvenčním a ekologickém systému hospodaření ... -
Informační databáze dostupnosti ekologicky certifikovaných osiv
(Jihočeská univerzita, 2011)Kvalitní osivo je malou, ale zásadní částí rostlinné produkce. Vysoce jakostní osivo ovlivňuje pozitivně produkční schopnost porostu, kvalitu, vitalitu a v neposlední řadě výnos. Je základem úspěšné ekonomiky pěstování ... -
Inventarizační analýza LCA pro vybrané druhy obilovin
(Jihočeská univerzita, 2020)Cílem této práce bylo zjištění a vyhodnocení environmentální zátěže, která vzniká při pěstování pšenice a žita. Porovnány byly kategorie agrotechnických operací, polních emisí, hnojiv a pesticidů. Následným cílem bylo ... -
Kvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkce
(Jihočeská univerzita, 2017)Tato práce je zaměřena na analýzu základních složek v prsní svalovině kuřat z volného a konvenčního chovu. Maso z volného chovu zastupuje farma Loužná, maso z konvenčního chovu drůbežárna Klatovy. Cílem práce bylo zjistit ... -
Limity ekologického hospodaření na orné půdě v ČR - zkušenosti ekologických farmářů
(Jihočeská univerzita, 2011)Cílem bakalářské práce bylo zjistit, co nejvíce limituje ekologické zemědělce v rámci jejich hospodaření na orné půdě. Ve kterých částech platné legislativy spatřují dotázaní největší omezení v rámci jejich činnosti a ... -
Marketing biopotravin v Jihočeském kraji
(Jihočeská univerzita, 2019)V bakalářské práci na téma Marketing biopotravin v Jihočeském kraji je analyzován současný stav biopotravin v Jihočeském kraji z pohledu marketingu. Hlavním cílem práce bylo zjistit, jaký je vztah zákazníků k biopotravinám, ... -
Možnosti rozšíření agrobiodiverzity na orné půdě v ekologickém zemědělství díky využití genových zdrojů jarních pšenic
(Jihočeská univerzita, 2009)Předložená diplomová práce, jejímž cílem bylo vyhodnocení možností využití vybraných odrůd pšenice seté (Triticum aestivum L. a Triticum dicoccum Schrank) v ekologickém zemědělství s ohledem k možnosti rozšíření agrobiodiverzity ... -
Nabídka biopokrmů na území statutárního města České Budějovice
(Jihočeská univerzita, 2017)Diplomová práce je zaměřena na analýzu využití bioproduktů ve stravovacích zařízeních na území statutárního města České Budějovice. Průzkumy na úrovni stravovacích zařízení jsou doplněny o spotřebitelský průzkum, který ... -
Podnikání v ekologickém zemědělství
(Jihočeská univerzita, 2011)Cílem bakalářské práce bylo zhodnocení struktury a ekonomiky hospodaření v ekologickém zemědělství ve zvoleném podniku. V teoretické části jsou poznámky, které vysvětlují základní pojmy ekologického zemědělství, jeho cíle ... -
Porovnání reprodukce koz na ekologické a konvenční farmě
(Jihočeská univerzita, 2011)ABSTRAKT Cílem této diplomové práce bylo porovnání a zhodnocení reprodukce koz na ekologické a konvenční farmě. Reprodukční ukazatele sledovaných stád byly posuzovány v roce 2009 a 2010 na Ekologické farmě Hana Langová a ... -
Porovnání spotřeby energie u "klasické" a "bio" formy zemědělské produkce.
(Jihočeská univerzita, 2010)Práce se zabývá spotřebou energie v konkrétních zemědělských podnicích a jejich porovnáním a následně vyhodnocením. Teoretická část obsahuje charakteristiku, vývoj a srovnání klasického a ekologického zemědělství. Praktická ... -
Problematika finalizace bioprodukce na farmě
(Jihočeská univerzita, 2015)Tato práce se zabývá otázkami, jakým způsobem zemědělci dostávají svou ekologickou produkci na trh. Jaká jsou úskalí při získávání trhu, co brání farmám ke vstupu na trh s bioprodukty a analýza vývoje hospodaření na ... -
Přechod konvenční farmy na ekologické hospodaření
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem práce je navržení projektu na přechod konkrétní farmy z konvenčního na ekologický způsob hospodaření. Modelová farma se nachází v obci Lomnice nad Lužnicí, v oblasti Třeboňska, a je zde zastoupena jak rostlinná, tak ... -
Rozvoj ekoagroturistiky v rámci vybraného regionu (Benešovsko)
(Jihočeská univerzita, 2010)Analýza současné úrovně rozvoje ekoagroturistiky na Benešovsku. V práci je postupně charakterizován potenciál cestovního ruchu ve vztahu k danému regionu, podrobně představeny vybrané ekologické farmy. Na základě dotazníkového ... -
Spotřebitelské vnímání biopotravin a jejich značek
(Jihočeská univerzita, 2019)Diplomová práce se zaměřuje na průzkum spotřebitelského vnímání biopotravin a jejich označení. Práce charakterizuje ekologické zemědělství, biopotraviny a proces jejich kontroly a označování. Cílem je zjistit, jaké je ...