Prohlížení Kvalifikační práce dle autora "Kadlec, Jaromír"
-
Senzorické hodnocení vybraných obilných nápojů
Urban, Martin (Jihočeská univerzita, 2019)Cílem diplomové práce bylo senzorické a nutriční hodnocení rostlinných nápojů. Analýza se zaměřila na rýžové a ovesné nápoje. Část populace má zdravotní problémy při konzumaci mléka. Určitou náhradou tak mohou být nápoje ... -
Sledování kvality školního stravování a posouzení stravovacích návyků a jejich změn u starších žáků na vybrané základní škole
Mileretová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)Diplomová práce byla řešena na Základní škole T. G. Masaryka v Blatné ve školním roce 2009/2010. Cílem práce bylo, po dohodě s vedením školy, posoudit potravinovou a nutriční skladbu obědů dle nutričních požadavků pro ... -
Sledování kvality školního stravování a posouzení stravovacích návyků a jejich změn žáků druhého stupně na vybrané základní škole
Švec, Jiří (Jihočeská univerzita, 2012)Diplomová práce byla zpracována na základě šetření, které probíhalo na ZŠ Blatenská v Horažďovicích ve školním roce 2010/2011 a zabývala se problematikou výživy žáků ve věkových kategoriích 10-13 let a 13-15 let. Cíl práce ... -
Sledování nutriční kvality školních obědů a hodnocení pestrosti jídelního lístku na vybrané základní škole
Plojharová, Anna (Jihočeská univerzita, 2015) -
Sledování obsahu selenu ve výživě vysokoškolských studentů
Kratochvílová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2016)Práce je zaměřena na sledování příjmu selenu u vybraných vysokoškolských studentů z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Pro experimentální část byla použita metoda získávání hodnot sledovaných nutrientů prostřednictvím ... -
Sledování obsahu vitamínu D ve stravě vysokoškolských studentů
Kaletová, Nikol (Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit úroveň saturace vitamínem D u vybrané skupiny vysokoškolských studentů Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Pro výzkum byla použita metoda zapisovaného jídelníčku. Výzkumný ... -
Srovnání stravovacích návyků žáků základní školy v malé obci a v krajském městě
Mátlová, Zdislava (Jihočeská univerzita, 2021)Práce se věnuje tématu stravovacích návyků žáků druhého stupně základní školy. Téma výživy dětí je velmi významnou kategorií vědeckého bádání. Školní věk je označován jako dynamický věk především pro fyzický růst a duševní ... -
Vyhodnocení pestrosti stravování a životního stylu u vybrané skupiny seniorů
Jana, Václav (Jihočeská univerzita, 2019)Téma diplomové práce bylo vybráno z důvodu mého pracovního působení ve Slatinných lázních Třeboň a osobním zájmem o zdravý životní styl. Cílem předkládané diplomové práce je posoudit na základě dotazníkového šetření ... -
Vyhodnocení pestrosti stravování dětí v mateřských školkách
Ludwigová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2020)Cílem diplomové práce je posouzení pestrosti stravování dětí ve dvou vybraných mateřských školách, a to v krajském městě (školka A) a na malé obci (školka B). Na tuto problematiku navazovalo vyhodnocení plnění spotřebního ... -
Využití stévie sladké (Stevia rebaudiana, Bertoni) ve výživě člověka
Küffnerová, Nela (Jihočeská univerzita, 2016)Bakalářská práce je zaměřena na využití stévie sladké (Stevia rebaudiana var. Bertoni) ve výživě člověka, jako alternativní sladidlo s řadou vedlejších, pozitivních účinků. Stevia rebaudiana var. Bertoni, známá také pod ... -
Význam a využití bezlepkových obilovin v pekařství
Pechová, Klára (Jihočeská univerzita, 2016)Bílkovinný komplex obilných zrn zvaný lepek se skládá ze dvou bílkovinných frakcí, prolaminů a glutelinů. Vlastnosti lepkových bílkovin jsou základem pro využití při zpracování v pekařském průmyslu. Tvoří strukturu a ... -
Význam a zdroje selenu ve výživě člověka
Kratochvílová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2014)Bakalářské práce je zaměřena na funkce selenu ve výživě člověka. Selen je esenciální stopový prvek důležitý pro lidské zdraví. Jeho dostupnost závisí na koncentraci selenu v půdě. Průměrné příjmy selenu u obyvatel České ... -
Význam probiotik a prebiotik ve výživě člověka
Ševčíková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2013)Bakalářská práce se zabývá probiotiky, prebiotiky a složením střevní mikroflóry. Význam střevní mikroflóry byl dlouhou dobu velmi podceňován. S rozvojem vědy docházelo k poznatkům o jejích pozitivních přínosech a složení. ... -
Výživa a stravování dětí ve vybraném středisku sociálních služeb
Bátovská, Iveta (Jihočeská univerzita, 2015)Cílem diplomové práce je posoudit skladbu jídelních lístků v Centru pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením ARPIDA v Českých Budějovicích z hlediska jejich pestrosti a plnění spotřebních košů, v návaznosti na ... -
Výživa člověka jako součást prevence osteroporézy a osteomalacie
Brabcová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2011)Bakalářská práce se zabývá onemocněním osteoporózou a osteomalacií. Je zde popsáno složení kostí, historie výskytu osteoporózy, charakteristika osteoporózy, osteomalacie a rozdíl mezi těmito kostními chorobami. V další ... -
Zařazování nemléčných příkrmů do výživy kojenců
Vrbasová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2020)Zařazování nemléčných příkrmů do stravy kojenců je velice zásadní období. Kojenec nyní potřebuje veškeré živiny v neoptimálnějším poměru. Zařazování jednotlivých potravin do výživy takto malých dětí má svá pravidla. Alergenní ...