Sledování dynamiky prokysávání mléka vybranými mlékařskými kulturami
Abstrakt
Tato práce se zabývá dynamikou prokysávání mléka po zaočkování vybranou mlékařskou kulturou v závislosti na měnící se podmínky kultivace a odlišných vlastnostech kultivačního média. Cílem práce je:
{•} Zhodnocení vlivu tepelného ošetření mléka na rychlost prokysávání mléka vybranými čistými mlékařskými kulturami.
{•} Zhodnocení vlivu teploty milk na rychlost prokysávání mléka vybranými čistými mlékařskými kulturami.
{•} Zhodnocení vlivu kvality mléka na rychlost prokysávání mléka vybranými čistými mlékařskými kulturami.
V první části práce je popsáno mléko jako surovina, jeho technologické a mikrobiologické vlastnosti, rozdělení mlékařských kultur používaných v praxi a jejich aplikací.
V další části práce je popsaná metodika, jakým způsobem bylo vedeno laboratorní šetření a jaké druhy surovin byly použity. V této části práce je také uvedeno jakým způsobem se toto šetření vyhodnocovalo a jakým způsobem jsou zjištěné výsledky zpracovány.
Závěr práce tvoří popis a shrnutí výsledků šetření a je zde vedena diskuse a srovnávání výsledků šetření s jinými autory.