dc.contributor.advisor | Šístková, Marie | |
dc.contributor.author | Kalkuš, Václav | |
dc.date.accessioned | 2021-11-26T14:04:55Z | |
dc.date.available | 2021-11-26T14:04:55Z | |
dc.date.issued | 2009 | |
dc.date.submitted | 2009-04-17 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10262 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá vyhodnocení hlukové zátěže v provozech zpracování zeleniny. Dále pak charakteristikou stavby a výrobní technologie při zpracování zeleniny. Cílem je měřit hladinu hluku v prostorách krouhárny při všech pracovních procesech. Naměřené hodnoty zpracovat a podle vzorců vyhodnotit minima, maxima a ekvivalentní hladiny hluku. Následně porovnat s platnými hygienickými normami a v případě překročení hygienického limitu, navrhnout opatření vedoucí ke zlepšení stavu. | cze |
dc.format | 53 s., 3 s. obr. příloh. | |
dc.format | 53 s., 3 s. obr. příloh. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Hluk | cze |
dc.subject | decibel | cze |
dc.subject | sluch | cze |
dc.subject | normalizace v akustice | cze |
dc.subject | měřící technika | cze |
dc.subject | snímače | cze |
dc.subject | zpracovaní zeleniny | cze |
dc.subject | hlávkové zelí | cze |
dc.subject | ekvivalentní hladina aukustického tlaku | cze |
dc.subject | zemědělský podnik MALŠE | cze |
dc.subject | hygienické limity. | cze |
dc.subject | Noise | eng |
dc.subject | decibel | eng |
dc.subject | hearing | eng |
dc.subject | standardization in acoustics | eng |
dc.subject | gauging technology | eng |
dc.subject | sensor | eng |
dc.subject | processing vegetables | eng |
dc.subject | cabbage | eng |
dc.subject | equivalent sound pressure level | eng |
dc.subject | farming business MALSE | eng |
dc.subject | hygienic limits. | eng |
dc.title | Vyhodnocení hlukové zátěže v provozech zpracování zeleniny. | cze |
dc.title.alternative | Evaluation noise empty weight in running processing vegetables. | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 11321 | |
dc.description.abstract-translated | This Bachelor´s thesis paper describes the evaluation of machinery noise stress in vegetable manufacturing facilities. Furthermore it explains the construction characteristics and production technology in vegetable manufacturing. The aim of this paper is to meassure the levels of noise during all work processes in the shredding room. Moreover, the goal is to process the meassurements and analyze the minimums, maximums and equivalent noise levels, while using appropriate formulas. These calculations will be then compared with the current hygienic norms. In case, the meassurements exceed the norms, a corrective proposal will be suggested to improve the situation. | eng |
dc.date.accepted | 2009-05-25 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělská technika, obchod, servis a služby | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |