Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorAdámek, Zdeněk
dc.contributor.authorGracík, Jan
dc.date.accessioned2021-11-19T11:44:32Z
dc.date.available2021-11-19T11:44:32Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-16
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/1026
dc.description.abstractCílem práce bylo zhodnocení perspektiv produkce organického kapra v podmínkách českého produkčního rybářství a jeho uplatnění na trhu s rybami, se zohledněním všech negativ či pozitiv takovéto produkce. Práce byla zaměřena na vyhodnocení názorů oslovených odborníků z rybářské praxe z České republiky a Rakouska a též byla vyhodnocena data z dotazníku OrAqua (vnímání organického produktu, bio produktu). Této ankety se zúčastnili zástupci z řady odvětví z České republiky a Rakouska. Z těchto zjištěných a vyhodnocených poznatků vyplynuly:Ekonomické aspekty, které mají největší vliv na zavedení organického chovu:Ekonomika produkce výsledná cena pro konzumenta.Tržní síla obyvatelstva dostatečný počet stálých odběratelů.Marketing takto odchovaných ryb povědomí o organických produktech.Nejistá návratnost investic dlouhodobý a nejistý efekt procesu chovu.Operační program Rybářství na roky 2014 2020 možnost úspěšného čerpání dotací z EU.Chovatelsko technologické aspekty, které nejvíce ovlivňují organický chov:Možná devalvace stávajícího produktu běžně produkovaného kapra v ČR.Dostupnost a spolehlivost certifikovaných dodavatelů obilovin.Náročnost odchovu - kvalita všech vstupujících komodit včetně kvality vody.Proces certifikace organického chovu splnění všech podmínek.Současný stav na trhu s rybami v ČR (nízká spotřeba sladkovodních ryb).Dle zjištěných faktů je organický chov kapra a jeho produkce v České republice v současné době málo reálná a neadekvátní, především ve vztahu k tržní síle a relativně nízkému povědomí obyvatelstva o organických produktech.cze
dc.format51 s. (66 581 znaků)
dc.format51 s. (66 581 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectKlíčová slova: Akvakulturacze
dc.subjectBiokarpfencze
dc.subjectbio produktcze
dc.subjectcenacze
dc.subjectkonzumentcze
dc.subjectrybníkářstvícze
dc.subjectwelfare.cze
dc.subjectKeywords: Aquacultureeng
dc.subjectBiokarpfeneng
dc.subjectbio producteng
dc.subjectconsumereng
dc.subjectcosteng
dc.subjectpond cultureeng
dc.subjectwelfare.eng
dc.titleOrganický chov kapra a jeho perspektivy v ČRcze
dc.title.alternativeOrganic farming carp and its perspectives in the Czech Republiceng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag39117
dc.description.abstract-translatedThe aim of the bachelor thesis was to evaluate the perspectives for organic carp production in Czech fish farming industry and its applicability on the fish market, taking into account all the negatives and positives of such production. The thesis was focused on the evaluation of the questionnaire campaign and expert opinion of Czech and Austrian fish farming industry representatives Based on the survey attended by representatives from a range of sectors from both above mentioned countries, following conclusions can be drawn: Economic aspects of the most significant impact on the introduction of organic carp farming:Economy of production the final price for the consumer.The buying power of the population a sufficient number of regular customers. Marketing of the organic fish awareness of organic products.Uncertain return on investment longterm effects and uncertain efficiency of the farming process.Operational Programme of Fisheries for the years 2014 2020 the possibility of successful utilization of EU subsidies.Farming technological aspects of highest impact upon organic farming:Possibility of the devaluation of existing product commonly produced carp in the Czech Republic. Availability and reliability of certified suppliers cereals. Difficulty of organic farming the quality of incoming commodities including water quality. The certification process of organic farming satisfactory meeting of all demands.Current state of the fish market in the Czech Republic (low consumption of freshwater fish).According to the established facts, organic carp farming and its production in the Czech Republic are currently of low and inadequate actuality, especially in relation to the buying power of consumers and comparatively low public awareness of organic products.eng
dc.date.accepted2015-06-10
dc.description.departmentFakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-disciplineRybářstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam