Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorČermák, Bohuslav
dc.contributor.authorVazdová, Pavlína
dc.date.accessioned2021-11-26T14:05:57Z
dc.date.available2021-11-26T14:05:57Z
dc.date.issued2010
dc.date.submitted2010-04-16
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10371
dc.description.abstractPráce se zabývá složením mléka (se zaměřením na kozí), jeho vlivem na zdraví člověka, využití mléka jako funkční potraviny a možností ovlivnění jeho složení (především obsahu mastných kyselin) pomocí výživy a krmných doplňků. Stěžejním cílem je shrnout doposud publikované poznatky a porovnat postoj jednotlivých autorů. Vlastní práce je zaměřena na utřídění poznatků získaných z informačních zdrojů a shrnutí prvotních informací probíhajícího pokusu s přídavky vybraných krmiv do krmné dávky koz na školním statku jako jsou rozbory krmiv a denní nádoje sledovaných zvířat. Pro potvrzení závěrů informací získaných z literatury je použito údajů z pokusu přídavku lněného semínka a následných rozborů mléka zaměřených na jednotlivé složka a obsah mastných kyselin v mléčném tuku, který proběhl na školním statku v roce 2008.cze
dc.format50 s.
dc.format50 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkozacze
dc.subjectmlékocze
dc.subjectkozí mlékocze
dc.subjectvýživa kozcze
dc.subjectfunkční potravinycze
dc.subjectmastné kyselinycze
dc.subjectgoateng
dc.subjectmilkeng
dc.subjectgoat´s milkeng
dc.subjectfood goateng
dc.subjectfunctional foodseng
dc.subjectfatty acidseng
dc.titleVliv bylinných přípravků na kvalitu kozího mlékacze
dc.title.alternativeThe influence of herbage compouns on goats milk qualityeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag14795
dc.description.abstract-translatedThe summary of my essay is milk composition (mainly goat´s milk), impact on human health, the usage milk as functional food and oportunity to influence the composition through nutririon and feed additives (especially essencial fatty acids). Aim of my work is to summarize actually published studies and compare opinions of other authors. My study is focused on the codification of knowledges of initial informationes from the realized experiment at the school goat farm with additives line seeds in nutritive ration, analysis of nutrients of feeds and daily milk production of selected subjects.eng
dc.date.accepted2010-06-03
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam