dc.contributor.advisor | Čermák, Bohuslav | |
dc.contributor.author | Vazdová, Pavlína | |
dc.date.accessioned | 2021-11-26T14:05:57Z | |
dc.date.available | 2021-11-26T14:05:57Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.date.submitted | 2010-04-16 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10371 | |
dc.description.abstract | Práce se zabývá složením mléka (se zaměřením na kozí), jeho vlivem na zdraví člověka, využití mléka jako funkční potraviny a možností ovlivnění jeho složení (především obsahu mastných kyselin) pomocí výživy a krmných doplňků. Stěžejním cílem je shrnout doposud publikované poznatky a porovnat postoj jednotlivých autorů. Vlastní práce je zaměřena na utřídění poznatků získaných z informačních zdrojů a shrnutí prvotních informací probíhajícího pokusu s přídavky vybraných krmiv do krmné dávky koz na školním statku jako jsou rozbory krmiv a denní nádoje sledovaných zvířat. Pro potvrzení závěrů informací získaných z literatury je použito údajů z pokusu přídavku lněného semínka a následných rozborů mléka zaměřených na jednotlivé složka a obsah mastných kyselin v mléčném tuku, který proběhl na školním statku v roce 2008. | cze |
dc.format | 50 s. | |
dc.format | 50 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | koza | cze |
dc.subject | mléko | cze |
dc.subject | kozí mléko | cze |
dc.subject | výživa koz | cze |
dc.subject | funkční potraviny | cze |
dc.subject | mastné kyseliny | cze |
dc.subject | goat | eng |
dc.subject | milk | eng |
dc.subject | goat´s milk | eng |
dc.subject | food goat | eng |
dc.subject | functional foods | eng |
dc.subject | fatty acids | eng |
dc.title | Vliv bylinných přípravků na kvalitu kozího mléka | cze |
dc.title.alternative | The influence of herbage compouns on goats milk quality | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 14795 | |
dc.description.abstract-translated | The summary of my essay is milk composition (mainly goat´s milk), impact on human health, the usage milk as functional food and oportunity to influence the composition through nutririon and feed additives (especially essencial fatty acids). Aim of my work is to summarize actually published studies and compare opinions of other authors. My study is focused on the codification of knowledges of initial informationes from the realized experiment at the school goat farm with additives line seeds in nutritive ration, analysis of nutrients of feeds and daily milk production of selected subjects. | eng |
dc.date.accepted | 2010-06-03 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zootechnika | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zootechnika | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |