Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSamková, Eva
dc.contributor.authorSamohejlová, Kamila
dc.date.accessioned2021-11-26T14:06:04Z
dc.date.available2021-11-26T14:06:04Z
dc.date.issued2010
dc.date.submitted2010-04-16
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10379
dc.description.abstractCílem bakalářské práce bylo zhodnocení jakostních ukazatelů kozího mléka na vybrané farmě se zaměřením na chemické složení, posouzení změn v průběhu roku, vysvětlení příčin rozdílů, případně navržení postupů vedoucích ke zlepšení dosavadního stavu. Z jakostních ukazatelů se práce věnovala především obsahu tuku, bílkovin, laktózy a dojivosti. Odběr vzorků byl prováděn v 6ti kontrolních obdobích (květen až říjen) v průběhu roku 2009 od 14ti koz zařazených do kontroly užitkovosti. Průměrná dojivost ve stádě byla zjištěna 4,48 kg. Průměrná procentuální hodnota tuku byla zjištěna 4,15 %, bílkovin 3,18 % a laktózy 4,52 %. Zjištěný obsah tuku a bílkovin přesahoval hodnoty uváděné ve standardu plemene. Vliv stádia laktace byl potvrzen (p < 0,001) u všech sledovaných parametrů.cze
dc.format40 s.
dc.format40 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkozacze
dc.subjectkozí mlékocze
dc.subjectsložení mlékacze
dc.subjectgoateng
dc.subjectgoat milkeng
dc.subjectmilk compositioneng
dc.titleJakostní ukazatele kozího mlékacze
dc.title.alternativeQuality indicators of goat's milkeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag15076
dc.description.abstract-translatedThe aim of this thesis was to evaluate the quality characteristics of goat milk on choice farm focusing on chemical composition, the assessment of changes during the year, explaining the causes of the differences, where the design procedures to improve the current situation. The quality indicators of the work focused primarily on the content of fat, protein, lactose and milk yield. Sampling was performed in 6 control periods (May - October) during 2009 from 14 goats included in performance tests. The average milk yield in the herd was found 4.48 kilograms. The average percentage of fat was found to 4,15%, protein 3.18% and 4.52% lactose. Found in fat and protein exceed those appearing in the breed standard. Effect of stage of lactation was confirmed (p <0.001) in all monitored parameters.eng
dc.date.accepted2010-06-03
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam