Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKernerová, Naděžda
dc.contributor.authorVondruška, Miroslav
dc.date.accessioned2021-11-26T14:06:11Z
dc.date.available2021-11-26T14:06:11Z
dc.date.issued2010
dc.date.submitted2010-04-16
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10387
dc.description.abstractBakalářská práce byla zaměřena na oblast chemického složení, fyzikálních a technologických vlastností masa, včetně zracích procesů v něm. Dále byly charakterizovány jakostní ukazatele, a to pH, barva, světlost masa, vaznost masa, elektrická vodivost masa, textura masa, podíl intramuskulárního tuku a metody jejich hodnocení. Následně byly posouzeny vlivy působící na jakost masa, tj. hybridní kombinace, pohlaví, hmotnost při porážce, výživa, ustájení. Zahrnuty byly i předporážkové vlivy (transport na jatky, zacházení se zvířaty před porážkou, způsob omráčení a zabití).cze
dc.format36 s.
dc.format36 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectprasecze
dc.subjectkvalita masacze
dc.subjecthybridcze
dc.subjectpigeng
dc.subjectmeat qualityeng
dc.subjecthybrideng
dc.titleKvalita vepřového masa vybraných hybridůcze
dc.title.alternativePig meat quality in selected final hybridseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag15183
dc.description.abstract-translatedThe bachelor work was focussed on the area of the chemical composition, the physical and technological quality of meat, including the ageing processes in meat. Then there were described the quality indicators, that means pH, colour, luminosity of meat, viscozity of meat, texture of meat, percentage of intramuscular fat and the methods of their evaluation. Consequently were evaluated influences that affect the quality of meat that means the hybrid combination, sex, slaughter weight, nutrition and stabling. Pre-slaughter influences (transport to slaughterhouse, manipulation with pigs before slaughter, methods of stunning and killing) were included too.eng
dc.date.accepted2010-06-02
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam