dc.contributor.advisor | Kernerová, Naděžda | |
dc.contributor.author | Vondruška, Miroslav | |
dc.date.accessioned | 2021-11-26T14:06:11Z | |
dc.date.available | 2021-11-26T14:06:11Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.date.submitted | 2010-04-16 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10387 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce byla zaměřena na oblast chemického složení, fyzikálních a technologických vlastností masa, včetně zracích procesů v něm. Dále byly charakterizovány jakostní ukazatele, a to pH, barva, světlost masa, vaznost masa, elektrická vodivost masa, textura masa, podíl intramuskulárního tuku a metody jejich hodnocení.
Následně byly posouzeny vlivy působící na jakost masa, tj. hybridní kombinace, pohlaví, hmotnost při porážce, výživa, ustájení. Zahrnuty byly i předporážkové vlivy (transport na jatky, zacházení se zvířaty před porážkou, způsob omráčení a zabití). | cze |
dc.format | 36 s. | |
dc.format | 36 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | prase | cze |
dc.subject | kvalita masa | cze |
dc.subject | hybrid | cze |
dc.subject | pig | eng |
dc.subject | meat quality | eng |
dc.subject | hybrid | eng |
dc.title | Kvalita vepřového masa vybraných hybridů | cze |
dc.title.alternative | Pig meat quality in selected final hybrids | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 15183 | |
dc.description.abstract-translated | The bachelor work was focussed on the area of the chemical composition, the physical and technological quality of meat, including the ageing processes in meat. Then there were described the quality indicators, that means pH, colour, luminosity of meat, viscozity of meat, texture of meat, percentage of intramuscular fat and the methods of their evaluation.
Consequently were evaluated influences that affect the quality of meat that means the hybrid combination, sex, slaughter weight, nutrition and stabling. Pre-slaughter influences (transport to slaughterhouse, manipulation with pigs before slaughter, methods of stunning and killing) were included too. | eng |
dc.date.accepted | 2010-06-02 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělství | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |