dc.contributor.advisor | Kernerová, Naděžda | |
dc.contributor.author | Vondrušková, Jana | |
dc.date.accessioned | 2021-11-26T14:06:12Z | |
dc.date.available | 2021-11-26T14:06:12Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.date.submitted | 2010-04-16 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10388 | |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce bylo vytvořit přehled kvalitativních ukazatelů vepřového masa, mezi které patří pH45, pH24, barva, vaznost, textura masa a podíl intramuskulárního tuku a vlivů, které na kvalitu masa působí, tj. plemenná příslušnost, pohlaví, porážková hmotnost, výživa, technologie ustájení, zacházení, transport na jatky, způsob omráčení a zabití na jatkách.
Jakost masa je také podmíněna chemickým složením, fyzikálními a technologickými vlastnostmi masa a průběhem postmortálních biochemických změn.
Nešetrné zacházení se zvířaty vede k jakostním odchylkám vepřového masa. | cze |
dc.format | 42 s. | |
dc.format | 42 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | prase | cze |
dc.subject | kvalita masa | cze |
dc.subject | jakostní odchylky | cze |
dc.subject | pig | eng |
dc.subject | meat quality | eng |
dc.subject | quality variations | eng |
dc.title | Bakalářská práce | cze |
dc.title.alternative | Bachelor thesis | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 15186 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of the bachelor thesis was to create a survey of characteristics of pork meat quality including pH45, pH24, colour, water holding capacity, texture, intramuscular fat content and influences that affect the meat quality, i.e. breed, sex, slaughter weight, nutrition and feed, stabling technology, treatment, transport to the slaughterhouse, method of stunning and way of slaughter.
The meat quality is also conditioned by the chemical composition, physical and technological features of the meat and process of postmortal biochemical changes.
Animal handling leads to the quality variations of pork meat. | eng |
dc.date.accepted | 2010-06-02 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělství | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |