Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKernerová, Naděžda
dc.contributor.authorVondrušková, Jana
dc.date.accessioned2021-11-26T14:06:12Z
dc.date.available2021-11-26T14:06:12Z
dc.date.issued2010
dc.date.submitted2010-04-16
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10388
dc.description.abstractCílem bakalářské práce bylo vytvořit přehled kvalitativních ukazatelů vepřového masa, mezi které patří pH45, pH24, barva, vaznost, textura masa a podíl intramuskulárního tuku a vlivů, které na kvalitu masa působí, tj. plemenná příslušnost, pohlaví, porážková hmotnost, výživa, technologie ustájení, zacházení, transport na jatky, způsob omráčení a zabití na jatkách. Jakost masa je také podmíněna chemickým složením, fyzikálními a technologickými vlastnostmi masa a průběhem postmortálních biochemických změn. Nešetrné zacházení se zvířaty vede k jakostním odchylkám vepřového masa.cze
dc.format42 s.
dc.format42 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectprasecze
dc.subjectkvalita masacze
dc.subjectjakostní odchylkycze
dc.subjectpigeng
dc.subjectmeat qualityeng
dc.subjectquality variationseng
dc.titleBakalářská prácecze
dc.title.alternativeBachelor thesiseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag15186
dc.description.abstract-translatedThe aim of the bachelor thesis was to create a survey of characteristics of pork meat quality including pH45, pH24, colour, water holding capacity, texture, intramuscular fat content and influences that affect the meat quality, i.e. breed, sex, slaughter weight, nutrition and feed, stabling technology, treatment, transport to the slaughterhouse, method of stunning and way of slaughter. The meat quality is also conditioned by the chemical composition, physical and technological features of the meat and process of postmortal biochemical changes. Animal handling leads to the quality variations of pork meat.eng
dc.date.accepted2010-06-02
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam