dc.contributor.advisor | Štěrba, Zdeněk | |
dc.contributor.author | Machovcová, Dana | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:39:34Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:39:34Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.date.submitted | 2011-04-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10816 | |
dc.description.abstract | Kvalita pšenice potravinářské a krmné je každoročně hodnocena u všech dodávek od zemědělských družstev, podniků a soukromých zemědělců.
Byly popsány faktory, které mohou kvalitu zrna ovlivnit, kritéria hodnocení kvality zrna pšenice, jejich praktické použití v provozních podmínkách podniku ZZN Pelhřimov (dříve Grana, a.s) středisko Záhoří, výsledky provedených zkoušek a porovnání s celorepublikovým průměrem.
Průměrné hodnoty pšenice krmné a potravinářské v letech 2007 - 2010 ukázaly variabilitu v jednotlivých parametrech jak ve zvoleném podniku, tak v celostátním průměru. Průběh počasí ovlivnil kvalitu většiny parametrů.
Značnou rozdílnost v kvalitě zrna bylo možné vysledovat i u jednotlivých dodavatelů. Správná agrotechnika a zdravé osivo je základním předpokladem kvalitní produkce. | cze |
dc.format | 63 s. (65 045 znaků) | |
dc.format | 63 s. (65 045 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | pšenice | cze |
dc.subject | pšenice potravinářská | cze |
dc.subject | kvalita | cze |
dc.subject | hodnocení kvality | cze |
dc.subject | vlhkost | cze |
dc.subject | objemová hmotnost | cze |
dc.subject | N-látky | cze |
dc.subject | lepek | cze |
dc.subject | Zelenyho test | cze |
dc.subject | příměsi | cze |
dc.subject | nečistoty | cze |
dc.subject | číslo poklesu | cze |
dc.subject | wheat | eng |
dc.subject | food wheat | eng |
dc.subject | quality | eng |
dc.subject | evaluation of quality | eng |
dc.subject | moisture | eng |
dc.subject | mass per hectolitre | eng |
dc.subject | N-substances | eng |
dc.subject | gluten | eng |
dc.subject | Zeleny test | eng |
dc.subject | admixtures | eng |
dc.subject | impurities and falling number | eng |
dc.title | Kvalita potravinářské a krmné pšenice | cze |
dc.title.alternative | The quality of wheat for food and feeding | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 18284 | |
dc.description.abstract-translated | The quality of wheat meant both for food industry and for feeding is evaluated with all deliveries from co-operative farms, concerns and private farmers every year.
Factors which can influence quality of grain, criteria for evaluation of the wheat grain quality, their practical use in working conditions of the concern ZZN Pelhřimov (former Grana, a.s.) detached post Záhoří and results of accomplished tests compared with statewide average were described.
Average values of the wheat in 2007 - 2010 demonstrated variability in each characteristics both in the chosen concern and in statewide average. Weather conditions influenced the quality of most parameters.
Considerable difference in the quality of grain could be found with particular distributors. The proper agricultural engineering and good seed corn are essential preconditions of first-rate production. | eng |
dc.date.accepted | 2011-06-22 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |