Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠtěrba, Zdeněk
dc.contributor.authorMachovcová, Dana
dc.date.accessioned2021-11-30T09:39:34Z
dc.date.available2021-11-30T09:39:34Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10816
dc.description.abstractKvalita pšenice potravinářské a krmné je každoročně hodnocena u všech dodávek od zemědělských družstev, podniků a soukromých zemědělců. Byly popsány faktory, které mohou kvalitu zrna ovlivnit, kritéria hodnocení kvality zrna pšenice, jejich praktické použití v provozních podmínkách podniku ZZN Pelhřimov (dříve Grana, a.s) středisko Záhoří, výsledky provedených zkoušek a porovnání s celorepublikovým průměrem. Průměrné hodnoty pšenice krmné a potravinářské v letech 2007 - 2010 ukázaly variabilitu v jednotlivých parametrech jak ve zvoleném podniku, tak v celostátním průměru. Průběh počasí ovlivnil kvalitu většiny parametrů. Značnou rozdílnost v kvalitě zrna bylo možné vysledovat i u jednotlivých dodavatelů. Správná agrotechnika a zdravé osivo je základním předpokladem kvalitní produkce.cze
dc.format63 s. (65 045 znaků)
dc.format63 s. (65 045 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpšenicecze
dc.subjectpšenice potravinářskácze
dc.subjectkvalitacze
dc.subjecthodnocení kvalitycze
dc.subjectvlhkostcze
dc.subjectobjemová hmotnostcze
dc.subjectN-látkycze
dc.subjectlepekcze
dc.subjectZelenyho testcze
dc.subjectpříměsicze
dc.subjectnečistotycze
dc.subjectčíslo poklesucze
dc.subjectwheateng
dc.subjectfood wheateng
dc.subjectqualityeng
dc.subjectevaluation of qualityeng
dc.subjectmoistureeng
dc.subjectmass per hectolitreeng
dc.subjectN-substanceseng
dc.subjectgluteneng
dc.subjectZeleny testeng
dc.subjectadmixtureseng
dc.subjectimpurities and falling numbereng
dc.titleKvalita potravinářské a krmné pšenicecze
dc.title.alternativeThe quality of wheat for food and feedingeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag18284
dc.description.abstract-translatedThe quality of wheat meant both for food industry and for feeding is evaluated with all deliveries from co-operative farms, concerns and private farmers every year. Factors which can influence quality of grain, criteria for evaluation of the wheat grain quality, their practical use in working conditions of the concern ZZN Pelhřimov (former Grana, a.s.) detached post Záhoří and results of accomplished tests compared with statewide average were described. Average values of the wheat in 2007 - 2010 demonstrated variability in each characteristics both in the chosen concern and in statewide average. Weather conditions influenced the quality of most parameters. Considerable difference in the quality of grain could be found with particular distributors. The proper agricultural engineering and good seed corn are essential preconditions of first-rate production.eng
dc.date.accepted2011-06-22
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineTrvale udržitelné systémy hospodaření v krajiněcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam