dc.contributor.advisor | Frelich, Jan | |
dc.contributor.author | Kocinová, Marie | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:39:56Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:39:56Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.date.submitted | 2011-04-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10868 | |
dc.description.abstract | Cílem této práce bylo vyhodnotit vliv vybraných faktorů na růst a jatečnou hodnotu vykrmovaných býků do porážkové hmotnosti u sledovaného stáda skotu plemene Českého strakatého skotu a jeho kříženců. Celkem bylo sledováno 70 kusů býků jednotlivých plemen, 32 býků byli českého strakatého plemene, 29 býků českého strakatého plemene s kříženci masných plemen a 9 býků bylo kříženců masných plemen skotu. Býci byli zastaveni na výkrm ve věku 9-12 měsíců a byli vykrmováni přibližně do dvou let, tedy do 24 měsíců věku. | cze |
dc.format | 51 s. | |
dc.format | 51 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | masný užitkový typ | cze |
dc.subject | aberdeen angus | cze |
dc.subject | charolais | cze |
dc.subject | kombinovaný užitkový typ | cze |
dc.subject | český strakatý skot | cze |
dc.subject | masná užitkovost | cze |
dc.subject | výkrmnost | cze |
dc.subject | jatečná hodnota | cze |
dc.subject | jatečná výtěžnost | cze |
dc.subject | zpeněžování skotu | cze |
dc.subject | utilitavian type of meat | eng |
dc.subject | aberdeen angus | eng |
dc.subject | charolais | eng |
dc.subject | type of combined utility | eng |
dc.subject | czech pied cattle | eng |
dc.subject | meat production | eng |
dc.subject | fattening | eng |
dc.subject | carcass value | eng |
dc.subject | dressing percentage | eng |
dc.subject | liguidation of cattle | eng |
dc.title | Vliv vybraných faktorů na růst a jatečnou hodnotu vykrmovaných býků | cze |
dc.title.alternative | Influence selected factors on growth and carcass quality of fattening bulls | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 18693 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of this study was to evaluate the influence selected factors on growth and carcass value of bulls fattened to slaughter weight in the reference herd of Czech Pied cattle breed and its crosses with meat breeds. A total of 70 pieces were observed among breeds of bulls, 32 bulls were of Czech Pied breed, 29 bulls of Czech Pied breed hybrid beef breeds bulls and 9 were crossbred beef cattle. Bulls for fattening were stopped at the age of 9-12 months and were fattened for around two years, 24 months of age. | eng |
dc.date.accepted | 2011-06-15 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |