dc.contributor.advisor | Frelich, Jan | |
dc.contributor.author | Toman, Michal | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:39:59Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:39:59Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.date.submitted | 2011-04-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10875 | |
dc.description.abstract | Tato práce se zabývá analýzou vlivu pastvy na užitkovost dojnic v podniku, který se nachází v LFA oblasti. Dále se také zabývá postupy při obhospodařování pastvin a při samotné pastvě. Operace, prováděné před pastvou a během pastvy, jsou důležité z hlediska množství a kvality píce. Z výsledků této práce vyplývá, že v podniku Těšovský statek s. r. o. byla mléčná užitkovost během pastevní sezóny nižší než v zimním období. Nižší mléčné užitkovosti bylo dosaženo z důvodů zvýšené pohybové aktivity, změny krmné dávky a nízké kvality porostu, s čímž souviselo vysoké zatížení pastvin, které bylo 2,2 DJ . ha-1. | cze |
dc.format | 69 s. (79 028 znaků) | |
dc.format | 69 s. (79 028 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | skot | cze |
dc.subject | mléčná užitkovost | cze |
dc.subject | pastva | cze |
dc.subject | cattle | eng |
dc.subject | milk efficiency | eng |
dc.subject | pasture | eng |
dc.title | Vyhodnocení vlivu pastvy na užitkovost dojnic | cze |
dc.title.alternative | Evaluation the influence of grazing on performance of dairy cows | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 18728 | |
dc.description.abstract-translated | This study analyzes the impact on performance of dairy cows grazing in firm, which is located in the LFA. Furthermore, also deals with procedures for management of pastures and grazing alone. The operation, carried out before and during grazing pasture is important in terms of quantity and quality of grass. The results of this study show that the farm was milk production during the grazing season is lower than in winter. Lower milk production was achieved due to increase activity, changes in ration and low quality crop, which was connected with a high burden of pastures. Lower milk production was achieved due to increased activity, changes in ration and low quality crop, which was connected with high grazing load, which was 2.2 DJ. ha-1. | eng |
dc.date.accepted | 2011-06-16 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |