Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJelínek, Antonín
dc.contributor.authorStluka, Pavel
dc.date.accessioned2021-11-30T09:40:56Z
dc.date.available2021-11-30T09:40:56Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10950
dc.description.abstractOmezení emisí amoniaku a skleníkových plynů je v současné době jedním z hlavních předpokladů pro zlepšení vztahu mezi zemědělstvím a životním prostředím. Vliv zemědělství významně působí nejen na životní prostředí z hlediska tvorby krajiny, ale především na jeho tři základní složky ? ovzduší, vodu a půdu. Zemědělská prvovýroba je výrazně ovlivňuje zejména intenzivními chovy hospodářských zvířat svými meziprodukty, kterými jsou především organické zbytky a plynnými emisemi negativně působícími na životní prostředí jako celek. Zemědělství produkuje až 90 % celosvětového množství amoniaku. V evropském měřítku musí být množství úniku amoniaku snížené. Jednou z perspektivních technologií je využívání biotechnologických přípravků pro snížení produkce amoniaku a skleníkových plynů ve stájovém prostředí, na skládkách a při aplikaci chlévského hnoje a kejdy.cze
dc.format53 s. (87 256 znaků)
dc.format53 s. (87 256 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectamoniakcze
dc.subjectskleníkové plynycze
dc.subjectbiotechnologické přípravkycze
dc.subjectchovy hospodářských zvířat.cze
dc.subjectammoniaeng
dc.subjectgreenhouse gaseseng
dc.subjectbiotechnological preparationseng
dc.subjectlivestock breeding.eng
dc.titleProblematika chovu prasat z hlediska emisí amoniaku a skleníkových plynů a jejich vlivu na životní prostředí.cze
dc.title.alternativeProblems in pig breeding with regard to ammonia emissions and greenhouse gases in relation to the environmenteng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag19221
dc.description.abstract-translatedLimitation of emission ammonia and greenhouse gases is a main assumption in the present time for modification the relation between agriculture and environment. The agriculture influences significantly environment only from point of view of landscape creation but mainly in the three fields, i.e. air, water and soil. Agriculture activity effects considerably all the three fields and particularly intensive breeding of livestock by it?s by ? products i.e. organic remainders and gaseous emissions also have negative impact onto environment. Agriculture produces up to 90 % of world-wide ammonia products. In European measure the amount of ammonia leakage has to be reduced. One of the perspective technologies is exploitation biotechnological products to moderate exhalation of ammonia and greenhouse gases in surrounding stable, on dump and at the application farmyard manure and slurry.eng
dc.date.accepted2011-06-08
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělská technika, obchod, servis a službycze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam