Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMatoušek, Václav
dc.contributor.authorHrubý, Lukáš
dc.date.accessioned2021-11-30T09:41:18Z
dc.date.available2021-11-30T09:41:18Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10972
dc.description.abstractCílem bakalářské práce bylo zpracovat přehled vývojových trendů produkce živočišných komodit v celé České republice. Tato práce byla zaměřená na oblast produkce zemědělských živočišných komodit např. mléka, masa, apod. Faktory ovlivňující danou produkci se dělí na vnitřní a vnější. Nejdůležitější z vnitřních faktorů je genetický potenciál, který je velmi potřebný k procesu šlechtění a tvorby finálních hybridů, dále metody plemenitby ovlivňující především příznivý projev heteroze, který za určitých podmínek ovlivňuje růst hybridů. Mezi vnější faktory řadíme vlivy prostředí, kde jsou nejdůležitější výživa a mikroklima. Heterozní efekt zajišťuje nejen zvýšení růstu, ale i produkce. U zvířat chovaných pro komoditu masa je v důsledku heterozního efektu zlepšena konverze živin. U zvířat chovaných na mléko a vejce je zvýšená produkce. Součástí práce je proces šlechtění, který zajišťuje produkci potravinových surovin s vysokou nutriční hodnotou při zachování kvality produktů a s eliminací nežádoucích změn.cze
dc.format40
dc.format40
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvnější a vnitří faktorcze
dc.subjectživočišných komoditcze
dc.subjectexterior and interior factorseng
dc.subjectanimal commoditieseng
dc.titleVývoj produkce zemědělských živočišných komodit v regionucze
dc.title.alternativeProduction of agricultural commodities in the animal regioneng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag19354
dc.description.abstract-translatedThe aim of this thesis was to prepare an overview of trends of animal produciton commodities in the Czech Republic. This thesis was focused on the production of agricultural commodities such as animal milk, meat, etc. Factores influencing the production is divided into internal and external. The most important factor is the genetic potencial that is much needed for the process of breeding and production of final hybrids, methods of breeding, affecting mainly positive heterosis manifestation under certain conditions, affects the growth of hybrids. External factors belong to enviromental factors, which are the most important nutrition and microclimate. Heterosis provides not only increase growth but also production. In animals kept fot meat commodity due heterosis effect of improved nutrient conversion. In animals kept for milk and eggs production is increased. The thesis process improvement, which ensures the production of food ingredients with high nutritional value while maintaining product quality and eliminating udesirable changes.eng
dc.date.accepted2011-06-15
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam