Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJirotková, Dana
dc.contributor.authorČondlová, Šárka
dc.date.accessioned2021-11-30T09:41:20Z
dc.date.available2021-11-30T09:41:20Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10974
dc.description.abstractPráce se zabývá přepravou jatečných zvířat na porážku a jejím vlivem na kvalitu masa. Shrnuje vhodné způsoby nakládky, vykládky a dalších manipulací se zvířaty. Stanovuje přesné požadavky na přepravní prostředky a přepravní zařízení. Zahrnuje u nás nejčastěji využívanou přepravu po silnici a okrajově využívanou přepravu po železnici a vodě. Zmiňuje nejčastější příčiny poranění, úhynů a ztrát při přepravě. Poukazuje na vliv předporážkových manipulací se zvířaty na kvalitu masa. Důsledkem nevhodného zacházení se zvířaty vznikají vady masa DFD a PSE, které jsou nejčastěji způsobeny stresem a vyčerpáním energetických rezerv. Popisuje tyto základní vady masa u obvyklých jatečných zvířat ? skotu a prasat. Zmiňuje základní laboratorní postupy ke zjištění těchto odchylek.cze
dc.format73s
dc.format73s
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectPřeprava zvířatcze
dc.subjectpřepravní prostředkycze
dc.subjectvady masacze
dc.subjectDFDcze
dc.subjectPSEcze
dc.subjecttransport of animalseng
dc.subjectmeans of transporteng
dc.subjectdefects of meateng
dc.subjectDFDeng
dc.subjectPSEeng
dc.titleZhodnocení kvality masa v závislosti na podmínkách dopravycze
dc.title.alternativeEvaluation meat quality in depading on condition of transfereng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag19400
dc.description.abstract-translatedWork deals with transport of animals for slaughter and its influence on the quality of meat. Summarizes the right ways of loading, unloading and manipulating with animals. Determinates the precise requirements for the means of transport and transport equipment. Includes the most used transportation by road and marginally used transport by rail and water. Mentions the most common causes of injuries, deaths and losses during transport. Points to the influence of manipulations with animals on the quality of the meat. The result of improper treatment of animals are meat defects DFD and PSE, witch are commonly caused by stress and exhaustion of energy reserves. Describes the basic defects of meat of slaughtered animals-bovine animals and pigs. Mentions the basic laboratory techniques for the detection of these abnormalities.eng
dc.date.accepted2011-06-21
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělské biotechnologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam