dc.contributor.advisor | Kernerová, Naděžda | |
dc.contributor.author | Pösingerová, Kateřina | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:41:24Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:41:24Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2011-11-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10978 | |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce bylo zpracovat faktory působící na kvalitu vepřového masa, které zahrnují výživovou hodnotu, senzorické vlastnosti masa (textura, šťavnatost, chuť a vůně), technologické vlastnosti (pH, barva, vaznost, elektrická vodivost) a vlivy, které na ni působí, jako jsou plemenná příslušnost, věk a hmotnost při porážce, pohlaví a výživa. Dále je v práci popsán transport na jatky a ustájení, i způsoby omračování a vykrvování. Dalšími faktory ovlivňujícími kvalitu masa jsou jakostní odchylky (PSE, DFD, PFN a RSE), které jsou rovněž zahrnuty. | cze |
dc.format | 38 | |
dc.format | 38 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | vepřové maso; kvalita masa; senzorické vlastnosti; technologické vlastnosti | cze |
dc.subject | meat; meat quality; sensory characteristics; technological properties | eng |
dc.title | Faktory ovlivňující kvalitu vepřového masa | cze |
dc.title.alternative | Factors affecting the quality of pig meat | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 19409 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of the bachelor thesis was to compile the factors effecting on the quality of pork meat, which include nutritional value, sensory characteristics of meat (texture, juiciness, taste and smell), technological properties (pH, colour, water holding capacity, electrical conductivity) and the influences which impact the meat quality, such as breeding affiliation, age and weight at slaughter, sex and nutrition. In this work was also described transport to the slaughterhouse and stabling as well as ways of stunning and bleeding. Another factors affecting meat quality are quality variations (PSE, DFD, PFN and RSE), which are also included. | eng |
dc.date.accepted | 2012-02-16 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |