dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Záhorová, Jana | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:41:38Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:41:38Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.date.submitted | 2011-04-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/10991 | |
dc.description.abstract | V bakalářské práci se zabývám vlivy působícími na snižování mikroorganismů v masných výrobcích. Nejprve jsem se zaměřila na charakteristiku jednotlivých mikroorganismů, na faktory které ovlivňují jejich růst, výskytem mikroorganismů v mase, formami mikrobiálního rozkladu a dále na kontaminaci masa mikroorganismy na jatkách. V další části práce uvádím prostředky, kterými můžeme proti mikroorganismům bojovat a metodami, kterými lze snížit jejich výskyt v masných výrobcích. V závěru práce je zmíněn systém HACCP. | cze |
dc.format | 36 | |
dc.format | 36 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | mikroorganismy | cze |
dc.subject | maso | cze |
dc.subject | kontaminace masa | cze |
dc.subject | údržnost masa | cze |
dc.subject | konzervace masa | cze |
dc.subject | microorganisms | eng |
dc.subject | meat | eng |
dc.subject | contamination of meat | eng |
dc.subject | meat shelf life | eng |
dc.subject | meat preservation | eng |
dc.title | Vlivy působící na snižování množství mikroorganizmů v masných výrobcích | cze |
dc.title.alternative | Microorganism Reduction Methods in Meat Products | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 19462 | |
dc.description.abstract-translated | In Bachelor thesis I deal with a theme of the influences on the reduction of microorganisms of meat products. First, I focused on the characteristics of individual organisms, the factors affecting their growth, incidence of microorganisms in meat, forms of microbial degradation and contamination of meat microorganisms in slaughterhouses. The next section deals with the means to fight against microorganisms and methods which can reduce their presence in meat products. In the end there is mention of the HACCP system. | eng |
dc.date.accepted | 2011-06-16 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |