Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠoch, Miloslav
dc.contributor.authorFiala, Otakar
dc.date.accessioned2021-11-30T09:41:55Z
dc.date.available2021-11-30T09:41:55Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11006
dc.description.abstractCílem bakalářské práce bylo zjišťování vlivu dojícího robota na chování dojnic a zjišťování možného rozdílného vlivu dojení AMS na prvotelky a na dojnice na dalších laktacích. První část se zabývala pozorováním dojnic 30 minut po opuštění dojícího robota, které probíhalo 24 hodin a bylo zaměřeno na činnost všech dojených krav ve stádě. Z pozorování byla zjištěna potřeba příjmu potravy, pití a ulehnutí. Další část práce se zabývala, pomocí údajů z dojícího robota Lely Astronaut, denní dojivostí celého stáda i jednotlivých kusů, počtem návštěv dojícího robota, dobou trvání přípravy k dojení, časem dojení. Výsledky jednotlivých částí práce byly porovnávány mezi prvotelkami a ostatními dojnicemi. V průběhu dne byla zjištěna potřeba pití po dojení u 40,4 % u prvotelek a 41, 7 % krav na dalších laktacích. Potřebu příjmu potravy projevilo 75 % prvotelek a 88,6 % ostatních dojnic. Potřebu ulehnutí 30 minut po dojení mělo 12 % prvotelek a 13 % ostatních krav. Celkový čas přípravy k dojení činil u prvotelek 2:04 a u ostatních dojnic 1:54 minut.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectKlíčová slova: prvotelkycze
dc.subjectpozorovánícze
dc.subjectpotřebacze
dc.subjectKey words: an first-calvereng
dc.subjectan observationeng
dc.subjecta needeng
dc.titleVliv dojení dojicím automatem na vybrané parametry welfare dojniccze
dc.title.alternativeEffect of milking with an automatic milking system on selected incides of cattle welfareeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag19550
dc.description.abstract-translatedABSTRACT The goal of this graduation thesis was to find out influence of milking machine on the behavior of dairy cows and detection of possible different influence of milking AMS on first-calver and milking cows after other lactation. The first part of this thesis was focused on the observation of the milking cows 30 minutes after the milking cows left the milking machine, which took place 24 hours and was focused on the activities of all dairy cows in the herd. The observation identified a need for food intake, drinking and lying down. Another part of this thesis was focused on average daily milk yield of whole herd and each cow as well by using data from milking machine Lely Astronaut, amount of using of milking machine, the duration of the preparation time for milking, time of milking. The results of each part were compared between the first-calver and the other dairy cows. During the day was found out a need for drinking after milking at 40.4% for first-calver and 41,7 % for cows with more than one lactation. A need for food intake was identified at the rate of 75 % for first-calver and 88,6 % for other cows. A need to lie down in 30 minutes after milking had 12% of first-calver and 13 % of the other cows. Total preparation time for milking was 2:04 minutes for first-calver and 1:54 minutes for the other cows.eng
dc.date.accepted2011-06-08
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam