dc.contributor.advisor | Petr, Petr | |
dc.contributor.author | Marková Chocholová, Jana | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:43:06Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:43:06Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.date.submitted | 2011-04-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11060 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce pojednává o nutraceutických produktech a o jejich pozitivním významu na lidský organismus. Klade velký důraz na prastaré fermentační technologie, pomocí kterých vznikají pro dnešní dobu nezbytné potravní produkty. Právě tyto fermentované produkty, tedy nutraceutika, obsahují živé mikrobiální kultury probiotika, a dále prebiotika a synbiotika. Uspokojí nároky současného konzumenta v dnešním 21. století a zároveň mají pozitivní a léčivé účinky na lidský organismus. Příznivě působí na mikroflóru trávicího traktu a na gastrointestinální systém, a na imunitu a obecně obranyschopnost člověka. Bakalářská práce uvádí přehled projektů, které byly zahájeny a provedeny v letech 2006 až 2011, a které tyto poznatky o nutraceutických produktech potvrzují. | cze |
dc.format | 53 s. (77 709 znaků) | |
dc.format | 53 s. (77 709 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Nutraceutika | cze |
dc.subject | probiotika | cze |
dc.subject | prebiotika | cze |
dc.subject | synbiotika | cze |
dc.subject | fermentační technologie. | cze |
dc.subject | Nutraceuticals | eng |
dc.subject | probiotics | eng |
dc.subject | prebiotics | eng |
dc.subject | synbiotics | eng |
dc.subject | fermentation technology. | eng |
dc.title | Nutraceutika a jejich zdravotní význam. Metaanalytická studie. | cze |
dc.title.alternative | The nutraceutic of food and their healthy significance. Metaanalytic study. | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 21545 | |
dc.description.abstract-translated | This bachelor thesis deals with nutraceutical impact of fermented products on human organism. It presents old fermentation technologies, which are very important for nutraceutical production. Every so called new consumer in the 21. century prefers nutraceutics - probiotics, prebiotics and synbiotics, because these products have supposedly healthy-improving influence on human immunity and defence mechanism. This bachelor thesis presents several projects from 2006 and these projects confirm and deepen knowledges in nutraceutical products. | eng |
dc.date.accepted | 2011-06-07 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agroekologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |