Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPetr, Petr
dc.contributor.authorMarková Chocholová, Jana
dc.date.accessioned2021-11-30T09:43:06Z
dc.date.available2021-11-30T09:43:06Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11060
dc.description.abstractTato bakalářská práce pojednává o nutraceutických produktech a o jejich pozitivním významu na lidský organismus. Klade velký důraz na prastaré fermentační technologie, pomocí kterých vznikají pro dnešní dobu nezbytné potravní produkty. Právě tyto fermentované produkty, tedy nutraceutika, obsahují živé mikrobiální kultury probiotika, a dále prebiotika a synbiotika. Uspokojí nároky současného konzumenta v dnešním 21. století a zároveň mají pozitivní a léčivé účinky na lidský organismus. Příznivě působí na mikroflóru trávicího traktu a na gastrointestinální systém, a na imunitu a obecně obranyschopnost člověka. Bakalářská práce uvádí přehled projektů, které byly zahájeny a provedeny v letech 2006 až 2011, a které tyto poznatky o nutraceutických produktech potvrzují.cze
dc.format53 s. (77 709 znaků)
dc.format53 s. (77 709 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectNutraceutikacze
dc.subjectprobiotikacze
dc.subjectprebiotikacze
dc.subjectsynbiotikacze
dc.subjectfermentační technologie.cze
dc.subjectNutraceuticalseng
dc.subjectprobioticseng
dc.subjectprebioticseng
dc.subjectsynbioticseng
dc.subjectfermentation technology.eng
dc.titleNutraceutika a jejich zdravotní význam. Metaanalytická studie.cze
dc.title.alternativeThe nutraceutic of food and their healthy significance. Metaanalytic study.eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag21545
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals with nutraceutical impact of fermented products on human organism. It presents old fermentation technologies, which are very important for nutraceutical production. Every so called new consumer in the 21. century prefers nutraceutics - probiotics, prebiotics and synbiotics, because these products have supposedly healthy-improving influence on human immunity and defence mechanism. This bachelor thesis presents several projects from 2006 and these projects confirm and deepen knowledges in nutraceutical products.eng
dc.date.accepted2011-06-07
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam