dc.contributor.advisor | Dolan, Antonin | |
dc.contributor.author | Písařík, Martin | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:44:32Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:44:32Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2012-04-13 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11115 | |
dc.description.abstract | Emise skleníkových plynů a především amoniaku vznikajícího z chovu prasat mají velký vliv na životní prostředí v kterém žijeme.
Zemědělství nesporně ovlivňuje životní prostředí kolem nás, ne jak bylo dříve vnímáno pouze jako krajinotvorný. Dnes sledujeme především působení organických zbytků a emisních plynů z produkce intenzivních chovu hospodářských zvířat negativně působících na složky životního prostředí, kterými je hydrosféra, pedosféra a atmosféra. Zemědělství produkuje až 90 % celosvětového produkce amoniaku.
V evropském měřítku musí být množství produkce emisních plynů omezováno na minimum. Toho dosahem používáním nejlepších dostupných technik (BAT), které pomáhají ke snížení amoniaku a skleníkových plynů ve stájovém prostředí, na skládkách a při aplikaci chlévského hnoje a kejdy. | cze |
dc.format | 69 s. (84 673 znaků) | |
dc.format | 69 s. (84 673 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | amoniak | cze |
dc.subject | skleníkové plyny | cze |
dc.subject | nejlepší dostupné technologie | cze |
dc.subject | BAT | cze |
dc.subject | chov
hospodářských zvířat. | cze |
dc.subject | ammonia | eng |
dc.subject | greenhouse gases | eng |
dc.subject | the best available technology | eng |
dc.subject | BAT | eng |
dc.subject | breeding livestock | eng |
dc.title | Měření a vyhodnocení produkce emisních plynů ve vybraném provozu s chovem prasat. | cze |
dc.title.alternative | Measurement and evaluation of emission gas production operations in selected pig breeding. | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 23015 | |
dc.description.abstract-translated | Emissions of greenhouse gases and ammonia arising mainly from pigs have a major impact on the environment in which we live.
Agriculture positively affects the environment around us, not as previously seen only as a landscape appearance. Today we follow the above effect of organic residues and emissions of gases from the production of intensive livestock negatively acting components of the environment, which is the hydrosphere, and atmosphere pedosphere. Agriculture produces 90% of global production of ammonia.
On the European scale of production must be restricted gas emissions to a minimum. This range using the best available techniques (BAT), which help to reduce ammonia and greenhouse gases in the stable environment, landfill sites and in the application of farmyard manure and slurry. | eng |
dc.date.accepted | 2012-06-05 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělská technika, obchod, servis a služby | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |