Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDolan, Antonin
dc.contributor.authorPísařík, Martin
dc.date.accessioned2021-11-30T09:44:32Z
dc.date.available2021-11-30T09:44:32Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11115
dc.description.abstractEmise skleníkových plynů a především amoniaku vznikajícího z chovu prasat mají velký vliv na životní prostředí v kterém žijeme. Zemědělství nesporně ovlivňuje životní prostředí kolem nás, ne jak bylo dříve vnímáno pouze jako krajinotvorný. Dnes sledujeme především působení organických zbytků a emisních plynů z produkce intenzivních chovu hospodářských zvířat negativně působících na složky životního prostředí, kterými je hydrosféra, pedosféra a atmosféra. Zemědělství produkuje až 90 % celosvětového produkce amoniaku. V evropském měřítku musí být množství produkce emisních plynů omezováno na minimum. Toho dosahem používáním nejlepších dostupných technik (BAT), které pomáhají ke snížení amoniaku a skleníkových plynů ve stájovém prostředí, na skládkách a při aplikaci chlévského hnoje a kejdy.cze
dc.format69 s. (84 673 znaků)
dc.format69 s. (84 673 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectamoniakcze
dc.subjectskleníkové plynycze
dc.subjectnejlepší dostupné technologiecze
dc.subjectBATcze
dc.subjectchov hospodářských zvířat.cze
dc.subjectammoniaeng
dc.subjectgreenhouse gaseseng
dc.subjectthe best available technologyeng
dc.subjectBATeng
dc.subjectbreeding livestockeng
dc.titleMěření a vyhodnocení produkce emisních plynů ve vybraném provozu s chovem prasat.cze
dc.title.alternativeMeasurement and evaluation of emission gas production operations in selected pig breeding.eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag23015
dc.description.abstract-translatedEmissions of greenhouse gases and ammonia arising mainly from pigs have a major impact on the environment in which we live. Agriculture positively affects the environment around us, not as previously seen only as a landscape appearance. Today we follow the above effect of organic residues and emissions of gases from the production of intensive livestock negatively acting components of the environment, which is the hydrosphere, and atmosphere pedosphere. Agriculture produces 90% of global production of ammonia. On the European scale of production must be restricted gas emissions to a minimum. This range using the best available techniques (BAT), which help to reduce ammonia and greenhouse gases in the stable environment, landfill sites and in the application of farmyard manure and slurry.eng
dc.date.accepted2012-06-05
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělská technika, obchod, servis a službycze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam