Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorChlumecký, Miroslav
dc.date.accessioned2021-11-30T09:47:10Z
dc.date.available2021-11-30T09:47:10Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11198
dc.description.abstractTato bakalářská práce je napsána jako literární rešerše, ve které jsem se zaměřil na problematiku vzniku odpadů v potravinářském průmyslu a zvláště v pivovarnictví. Změřuji se na odpadní vody, jejichž podíl je poměrně vysoký a z hlediska životního prostředí a ekonomiky i velmi důležitý. První část práce se zabývá problematikou legisletivy, rozdělením a zpracováním odpadů podle dalšího využití. Další čast je věnována kvalitě vstupní vody, její úpravy pro výrobní procesy a následné čištění v čističkách odpadních vod. Mezi dosažené ekologické přínosy patří snížení hladiny BSK a dusíku. Následně během procesu výroby piva vzniká i pevný odpad např. sladové mláto. Na každých 100 kg sladu je vyprodukováno cca 120 - 130 kg mokrého mláta s obsahem vody 75 - 80%. Vznikající odpady negativně ovlivňují životní prostředí a pro jejich minimalizaci je nutné nejen hledat nejvhodnější způsoby čištění odpadních vod, ale je potřeba modernizovat a zefektiňovat samotné výrobní procesy.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectodpadní vodacze
dc.subjectčistírna odpadních vodcze
dc.subjectpivovarská technologiecze
dc.subjectsladové mlátocze
dc.subjectwasterwatereng
dc.subjectwasterwater treatment plantseng
dc.subjectbrewing technologyeng
dc.subjectmalted grainseng
dc.titleOptimalizace odpadového hospodářství v potravinářském výrobním podnikucze
dc.title.alternativeEnvironmental quality system optimalization in food-stuff companyeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag23720
dc.description.abstract-translatedThis thesis is written as a literature review in which I focused on the issue of waste in the food industry and especially in the brewing industry, I focus on waste water which is relatively high share and environmental economics, and also very inportant. The first part deals with the legislation, distribution and processing of waste according to another use. Another patr is devoted to the guality of incoming water, its treatment processes for production and subseguent purification in wastewater treatment plants. The environmental benefits are achieved by reducing levels of BOD and nitrogen. Subseguently, during the brewing process creates solid waste as wel as malted grains. For every 100 kg of malt produced is about 120 to 130 kg of wet grains with a water content of 75 to 80 %. The resulting waste is adversely affecting environment and to minimize them is not only necessary to find the best ways of wastewater treatment, but it is necessary to modernize and streamline manufacturin procces themselves.eng
dc.date.accepted2012-06-12
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineTrvale udržitelné systémy hospodaření v krajiněcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam