Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorDibďák, Tomáš
dc.date.accessioned2021-11-30T09:47:14Z
dc.date.available2021-11-30T09:47:14Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11200
dc.description.abstractTato bakalářská práce je zaměřena na technologické vlastnosti masa, zejména na vaznost masa. Nejprve jsem se zabýval stavbou masa a různými druhy mas ? hovězí, telecí, vepřové, skopové, králičí, drůbeží, zvěřina. Dále jsem popsal základní chemické složení masa a jeho vlastnosti. Podrobněji jsem se věnoval vaznosti masa. Vaznost je schopnost masa vázat vodu jak vlastní tak přidanou. Zmínil jsem se o vlivech, které na vaznost masa působí, a uvedl jsem možnosti, jak lze vaznost masa změřit. Poslední kapitola popisuje průběh posmrtných změn v mase, jak normálních, tak abnormálních. .cze
dc.format62 s. (12 897)
dc.format62 s. (12 897)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmasocze
dc.subjecttechnologické vlastnosticze
dc.subjectvaznostcze
dc.subjectmeateng
dc.subjecttechnological characteristicseng
dc.subjectviscosityeng
dc.titleTechnologické vlastnosti masa - vaznostcze
dc.title.alternativeTechnological characteristics of meat - viscosityeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag23722
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis is focused on the technological characteristics of meat, mainly viscosity of meat. At the beginning I dealt with construction of meat and various types of meat: beef, veal, pork, mutton, rabbit, poultry and venison. Then I described basic chemical composition of meat and it?s characteristic. In detail I dealt with viscosity of meat. Viscosity is the ability of meat to bind water both own and added. I mentioned influences, which effects viscosity and I presented the possibilities, how to measure viscosity of meat. The last chapter describes the process of post mortem changes in meat both normal and abnormal.eng
dc.date.accepted2012-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam