dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Dibďák, Tomáš | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:47:14Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:47:14Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2012-04-13 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11200 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce je zaměřena na technologické vlastnosti masa, zejména
na vaznost masa. Nejprve jsem se zabýval stavbou masa a různými druhy mas ? hovězí, telecí, vepřové, skopové, králičí, drůbeží, zvěřina. Dále jsem popsal základní chemické složení masa a jeho vlastnosti. Podrobněji jsem se věnoval vaznosti masa. Vaznost je schopnost masa vázat vodu jak vlastní tak přidanou. Zmínil jsem se
o vlivech, které na vaznost masa působí, a uvedl jsem možnosti, jak lze vaznost masa změřit. Poslední kapitola popisuje průběh posmrtných změn v mase, jak normálních, tak abnormálních.
. | cze |
dc.format | 62 s. (12 897) | |
dc.format | 62 s. (12 897) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | maso | cze |
dc.subject | technologické vlastnosti | cze |
dc.subject | vaznost | cze |
dc.subject | meat | eng |
dc.subject | technological characteristics | eng |
dc.subject | viscosity | eng |
dc.title | Technologické vlastnosti masa - vaznost | cze |
dc.title.alternative | Technological characteristics of meat - viscosity | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 23722 | |
dc.description.abstract-translated | This bachelor thesis is focused on the technological characteristics of meat, mainly viscosity of meat. At the beginning I dealt with construction of meat and various types of meat: beef, veal, pork, mutton, rabbit, poultry and venison. Then I described basic chemical composition of meat and it?s characteristic. In detail I dealt with viscosity of meat. Viscosity is the ability of meat to bind water both own and added. I mentioned influences, which effects viscosity and I presented the possibilities, how to measure viscosity of meat. The last chapter describes the process of post mortem changes in meat both normal and abnormal. | eng |
dc.date.accepted | 2012-06-11 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |