dc.contributor.advisor | Lád, František | |
dc.contributor.author | Alenková, Kateřina | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:47:33Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:47:33Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2012-04-13 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11209 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá výživou dojnic a technikou krmení a hodnotí úroveň výživy ve vybraném zemědělském družstvu. Hodnocení úrovně výživy bylo provedeno na základě posouzení potřeby živin a energie k doporučeným hodnotám ve vztahu k užitkovým parametrům. Na základě studie výživy dojnic českého strakatého plemene v různých fázích laktace byly získány informace o složení krmných dávek a informace popisující techniku krmení. Práce se dále zabývá hodnocením kvality objemných krmiv z pohledu vybraných fermentačních charakteristik a výživné hodnoty. | cze |
dc.format | 46 s. | |
dc.format | 46 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | výživa dojnic | cze |
dc.subject | krmná dávka | cze |
dc.subject | technika krmení | cze |
dc.subject | dairy cows nutrition | eng |
dc.subject | feed ration | eng |
dc.subject | feeding technique | eng |
dc.title | Studium výživy mléčného skotu | cze |
dc.title.alternative | The study of dairy cattle nutrition | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 23754 | |
dc.description.abstract-translated | The bachelor thesis deals with the nutrition of dairy cows and feeding technique and evaluates standart of nutrition on the given farm. The evaluation of the nutritional standart was based on an assessment of the needs of nutrients and energy for the recommended values in relation to utility parameters. Information on the composition of feed rations and information describing the technique of feeding were obtained from the dietary study of the Czech Pied Breed in various stages of lactation. The work also focused on evaluating the quality of forage from the perspective of selected fermentation characteristics and nutritional value. | eng |
dc.date.accepted | 2012-06-07 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zootechnika | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zootechnika | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |