Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSamková, Eva
dc.contributor.authorKala, Robert
dc.date.accessioned2021-11-30T09:48:54Z
dc.date.available2021-11-30T09:48:54Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11245
dc.description.abstractMléko jako sekret mléčné žlázy savců je významnou potravinou nezbytnou pro správný vývoj organizmu a rozvoj zažívacího traktu. Po narození jde o první složku potravy, kterou mohou lidé, respektive novorozenci a také ostatní savci přijímat. Je bohatým zdrojem živin a biologicky aktivních látek. Bakalářská práce je zaměřena na výskyt a význam bioaktivních látek mléka, a je rozdělena do pěti kapitol - na proteiny, lipidy, sacharidy, vitaminy a minerální látky. V jednotlivých kapitolách je vždy popsána daná skupina látek a dále je uvedena charakteristika skupiny - fyzikální a chemické změny, vliv na zdraví popř. změny v důsledku technologického zpracování např. při výrobě fermentovaných mléčných výrobků. U jednotlivých hlavních skupin jsou v podkapitolách přiblíženy významné látky skupiny. Dále je v práci popsána výživová role jednotlivých látek mléka.cze
dc.format66 s. (99 500 znaků)
dc.format66 s. (99 500 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectMlékocze
dc.subjectbiologicky aktivní látkycze
dc.subjectsyrovátkové bílkovinycze
dc.subjectnenasycené mastné kyselinycze
dc.subjectlaktózacze
dc.subjectvitaminycze
dc.subjectminerální látky.cze
dc.subjectMilkeng
dc.subjectbiologically active substanceseng
dc.subjectwhey proteinseng
dc.subjectunsaturated fatty acidseng
dc.subjectlactoseeng
dc.subjectvitaminseng
dc.subjectminerals.eng
dc.titleVýskyt a význam bioaktivních látek kravského mlékacze
dc.title.alternativeOccurrence of important bioactive compounds in cow´s milkeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag23985
dc.description.abstract-translatedMilk as mammary gland secretions of mammals is an important food essential for proper development of the organism and development of the digestive tract. After birth, this is the first component of food, that people can or other newborn mammals receive as well. It is a rich source of nutrients and biologically active substances. Bachelor work is focused on the occurrence and importance of milk bioactive substances and is divided into five chapters - into proteins, lipids, carbohydrates, vitamins and minerals. In each chapter there is always described the group of substances and is listed the group characteristic as well - physical and chemical changes, effects on health or changes due to technological processing for example in production of fermented dairy products. In each major group there are brought near significant groups of substances in sub-sections. There is also described the nutritional role of individual milk substances.eng
dc.date.accepted2012-06-19
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělské biotechnologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam