dc.contributor.advisor | Samková, Eva | |
dc.contributor.author | Hrubešová, Kristýna | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:48:56Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:48:56Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2012-04-13 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11246 | |
dc.description.abstract | Práce se zabývá problematikou výskytu patogenních mikroorganismů v syrovém kravském mléce, se zvláštním zaměřením na Campylobacter jejuni a Staphylococcus aureus, včetně jejich negativního vlivu na zdraví konzumentů. Problematika konzumace syrového mléka byla v poslední době dosti diskutovanou otázkou a je v této práci podrobněji rozvedena. S ohledem na možný výskyt patogenních mikroorganismů je nezbytné syrové mléko před konzumací tepelně ošetřit. I přes tuto skutečnost řada konzumentů tento technologický postup nerespektuje a tím ohrožuje své zdraví. | cze |
dc.format | 44 | |
dc.format | 44 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | patogenní mikroorganismy | cze |
dc.subject | syrové mléko | cze |
dc.subject | bakterie | cze |
dc.subject | toxiny | cze |
dc.subject | onemocnění | cze |
dc.subject | infekce | cze |
dc.subject | food-borne pathogens | eng |
dc.subject | raw milk | eng |
dc.subject | bacteria | eng |
dc.subject | toxins | eng |
dc.subject | disease | eng |
dc.subject | infection | eng |
dc.title | Významné patogenní mikroorganismy syrového kravského mléka | cze |
dc.title.alternative | Important food-borne pathogens in raw cow´s milk | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 23987 | |
dc.description.abstract-translated | This work talks about the problems of food-borne pathogens in raw milk, with a special focus on Campylobacter jejuni and Staphylococcus aureus including its negative influence on health of the consumers. The topic of consumption of raw milk was lately a much discussed question and is further described in the text. With consideration to possible occurrence of food-borne pathogens, it is important to thermally treat raw milk before consumption. Despite this fact there is still a large number of consumers who don?t respect this technical procedure and they threaten their own health. | eng |
dc.date.accepted | 2012-06-19 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělské biotechnologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |