Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSamková, Eva
dc.contributor.authorKorandová, Květa
dc.date.accessioned2021-11-30T09:49:03Z
dc.date.available2021-11-30T09:49:03Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11249
dc.description.abstractProbiotické mikroorganismy jsou živé mikroorganismy, které podporují optimální složení střevní mikroflóry. Tato práce pojednává o jejich pozitivním vlivu na zdraví člověka. Zabývá se popisem nejčastěji používaných rodů bakterií, mezi které patří Lactobacillus, Bifidobacterium, Streptococcus a Lactococcus. Dále pojednává o zdravotních, mikrobiologických a technologických požadavcích potřebných pro dosažení účinnosti probiotik. Jsou také uvedeny charakteristiky produktů s obsahem probiotických mikroorganismů, mezi které patří farmaceutické preparáty a vybrané funkční potraviny. V této skupině je práce zaměřena zejména na fermentované mléčné výrobky.cze
dc.format40 s. (51 004 znaků)
dc.format40 s. (51 004 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectprobiotické mikroorganismycze
dc.subjectprobiotikacze
dc.subjectprebiotikacze
dc.subjectsynbiotikacze
dc.subjectfunkční potravinycze
dc.subjectfermentované mléčné výrobkycze
dc.subjectprobiotic microorganismseng
dc.subjectprobioticseng
dc.subjectprebioticseng
dc.subjectsynbioticseng
dc.subjectfunctional foodseng
dc.subjectfermented milk productseng
dc.titleProbiotické mikroorganismy v mléčných produktechcze
dc.title.alternativeProbiotic bacteria in dairy productseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag23991
dc.description.abstract-translatedProbiotic microorganisms are live organisms that facilitate optimal composition of intestinal flora. The thesis deals with the positive influence of probiotic microorganisms on human health. It describes the most frequently used bacteria family, which includes Lactobacillus, Lactococcus, Streptococcus and Bifidobacterium. The thesis also deals with health, microbiologic and technological requirements necessary for probiotic effectiveness. It offers an overview of characteristics of products containing probiotic microorganisms, which include pharmaceuticals and selected functional food. In the food group, the thesis particularly focuses on fermented milk products.eng
dc.date.accepted2012-06-19
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělské biotechnologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam