Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJirotková, Dana
dc.contributor.authorŠiková, Jana
dc.date.accessioned2021-11-30T09:49:24Z
dc.date.available2021-11-30T09:49:24Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11258
dc.description.abstractBakalářská práce se zaměřuje na kvalitu a zpracování krůtího masa. Cílem práce je shromáždit dostupné informace k problematice faremního chovu krůt a zpracování krůtího masa. V jejím rešeršním charakteru se zabývám nejprve popisem, původem krůt a faremním způsobem chovu. Dále je zde popsáno složení krůtího masa, které poukazuje na jeho oblibu ve společnosti. Práce zahrnuje vývoj stavů krůt za posledních deset let v porovnání s ostatními druhy drůbeže a spotřebu krůtího masa v České republice a ve světě. V této práci jsou charakterizovány intravitální vlivy na jakost masa, spolu s dalšími ukazateli jakosti drůbežího masa. Dále popisuji v bakalářské práci vlastní technologii porážení a opracování krůt. V neposlední řadě jsou zmíněny požadavky na přepravu a prodej krůtího masa. K jeho oblibě přispívá finalizace masa, která je na závěr krátce shrnuta.cze
dc.format64 s. (80479)
dc.format64 s. (80479)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectKrůtí masocze
dc.subjectdrůbežcze
dc.subjectjateční opracovánícze
dc.subjectkvalita drůbežího masa.cze
dc.subjectTurkey meateng
dc.subjectpoultryeng
dc.subjectslaughter processingeng
dc.subjectquality of poultry meat.eng
dc.titleZpracování a kvalita krůtího masacze
dc.title.alternativeProcessing and quality of turkey meateng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag24100
dc.description.abstract-translatedThis thesis is focused on the quality and processing of turkey meat. The aim is to collate available information to the issue of farmed turkeys and turkey processing. In the search character I concern first with the description, origin of turkeys and way of farmkeeping. Next there is described the composition of turkey meat, which points to his popularity in society. The thesis includes the development status of turkeys in the last ten years compared with other types of poultry and turkey meat consumption in the Czech Republic and the world. In this thesis are characterized intravital effects on the meat quality, with other indicators of the quality of poultry meat. Next the thesis describes the technology of their own slaughtering and processing of turkeys. Its popularity makes for finalization of meat, which is briefly summarized in the end.eng
dc.date.accepted2012-06-05
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam