dc.contributor.advisor | Štěrba, Zdeněk | |
dc.contributor.author | Uhlíková, Jindřiška | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T09:50:44Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T09:50:44Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2012-04-13 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11290 | |
dc.description.abstract | Tématem bakalářské práce je porovnání kvality zrna ozimých a jarních odrůd pšenice. Bylo vybráno celkem 16 odrůd, z toho 12 ozimých a 4 jarní. Pokus byl proveden na pozemku Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. V teoretické části této práce je popsána botanická charakteristika pšenice, chemické složení pšeničného zrna a jakostní ukazatele potravinářské pšenice zkoumané v praktické části.. První část pokusu je zaměřena na kontrolu během vegetace, druhá část práce popisuje rozbor odebraných vzorků (objemová hmotnost, obsah N-látek, gluten index, Zelenyho test, číslo poklesu). | cze |
dc.format | 49 s. | |
dc.format | 49 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | ozimá pšenice | cze |
dc.subject | jarní pšenice | cze |
dc.subject | hodnocení kvality | cze |
dc.subject | objemová hmotnost | cze |
dc.subject | N-látky | cze |
dc.subject | lepek | cze |
dc.subject | Zelenyho test | cze |
dc.subject | číslo poklesu | cze |
dc.subject | winter wheat | eng |
dc.subject | spring wheat | eng |
dc.subject | evaluation of quality | eng |
dc.subject | moisture | eng |
dc.subject | mass
per hectolitre | eng |
dc.subject | N-substances | eng |
dc.subject | gluten | eng |
dc.subject | Zeleny test | eng |
dc.subject | falling number | eng |
dc.title | Porovnání kvality zrna ozimých a jarních odrůd pšenice | cze |
dc.title.alternative | The comparison of winter and spring wheat quality | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 24246 | |
dc.description.abstract-translated | The theme of this Bachelor's thesis is to compare the grain quality of winter and spring wheat varieties. There were a total of 16 selected varieties, 12 of winter- and 4 of spring. The experiment was conducted on the grounds of the South Bohemian University in Ceske Budejovice. The botanic characterization of wheat, the chemist of wheat grain and the quality parameters used for examination are mentioned in the introductury part . The first part of the experiment was focused on the control during the growth, the second part documents the analysis of examined samples (mass per hectolitre, N-substances, gluten, Zeleny test, falling number). | eng |
dc.date.accepted | 2012-06-12 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |