Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠtěrba, Zdeněk
dc.contributor.authorUhlíková, Jindřiška
dc.date.accessioned2021-11-30T09:50:44Z
dc.date.available2021-11-30T09:50:44Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11290
dc.description.abstractTématem bakalářské práce je porovnání kvality zrna ozimých a jarních odrůd pšenice. Bylo vybráno celkem 16 odrůd, z toho 12 ozimých a 4 jarní. Pokus byl proveden na pozemku Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. V teoretické části této práce je popsána botanická charakteristika pšenice, chemické složení pšeničného zrna a jakostní ukazatele potravinářské pšenice zkoumané v praktické části.. První část pokusu je zaměřena na kontrolu během vegetace, druhá část práce popisuje rozbor odebraných vzorků (objemová hmotnost, obsah N-látek, gluten index, Zelenyho test, číslo poklesu).cze
dc.format49 s.
dc.format49 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectozimá pšenicecze
dc.subjectjarní pšenicecze
dc.subjecthodnocení kvalitycze
dc.subjectobjemová hmotnostcze
dc.subjectN-látkycze
dc.subjectlepekcze
dc.subjectZelenyho testcze
dc.subjectčíslo poklesucze
dc.subjectwinter wheateng
dc.subjectspring wheateng
dc.subjectevaluation of qualityeng
dc.subjectmoistureeng
dc.subjectmass per hectolitreeng
dc.subjectN-substanceseng
dc.subjectgluteneng
dc.subjectZeleny testeng
dc.subjectfalling numbereng
dc.titlePorovnání kvality zrna ozimých a jarních odrůd pšenicecze
dc.title.alternativeThe comparison of winter and spring wheat qualityeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag24246
dc.description.abstract-translatedThe theme of this Bachelor's thesis is to compare the grain quality of winter and spring wheat varieties. There were a total of 16 selected varieties, 12 of winter- and 4 of spring. The experiment was conducted on the grounds of the South Bohemian University in Ceske Budejovice. The botanic characterization of wheat, the chemist of wheat grain and the quality parameters used for examination are mentioned in the introductury part . The first part of the experiment was focused on the control during the growth, the second part documents the analysis of examined samples (mass per hectolitre, N-substances, gluten, Zeleny test, falling number).eng
dc.date.accepted2012-06-12
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineTrvale udržitelné systémy hospodaření v krajiněcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam