Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMoudrý, Jan, st.
dc.contributor.authorHyšpler, Robin
dc.date.accessioned2021-11-30T09:53:57Z
dc.date.available2021-11-30T09:53:57Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11435
dc.description.abstractPráce byla vytvořena ve spolupráci s mezinárodním projektem M00080-EUSAT- SUKI Sustainable Kitchen, který zjišťuje celkový objem emisí oxidu uhličitého ve stravovacích zařízeních a zkoumá možnosti snížení těchto emisí. Práce se zabývá emisní zátěží pšeničné mouky a chleba. Pomocí dotazníkového šetření a odborné literatury, byly zjištěny údaje o zemědělství, zpracování a transportu vybraných surovin. Ze získaných dat a informací z databáze Ecoinvent byla vypočtena emisní zátěž ekvivalentu C02 na kilogram jednotlivých produktů a výrobků. Byly porovnávány systémy hospodaření a regionalita (tj. zda se výrobky dováží a nebo jsou lokální). Cílem práce bylo ověřit zda je environmentálně příznivější konzumovat výrobky z ekologického či konvenčního způsobu hospodaření a výrobky regionální nebo dovezené.cze
dc.format74
dc.format74
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectGlobální změny klimatucze
dc.subjectskleníkové plynycze
dc.subjectLCAcze
dc.subjectpšenicecze
dc.subjectmoukacze
dc.subjectchlebacze
dc.subjectGlobal climate changeseng
dc.subjectgreen house gasseseng
dc.subjectLCAeng
dc.subjectwheateng
dc.subjectfloureng
dc.subjectbreadeng
dc.titleEnvironmentální zátěž při produkci a zpracování potravinářské pšenice a výrobě chlebacze
dc.title.alternativeEnvironmental load during production a processing of food wheat and production of breadeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag18551
dc.description.abstract-translatedThis thesis was made in co-operation with international project M00080- EUS-AT-SUKI Sustainable Kitchen, which is focused to make an inquiry of total emissions of carbon dioxide producted by catering estabilishments and finds possibilities of reducing these emissions. The thesis deals with an emission?s contamination of wheat flour and bread. Informations and data about agriculture, processing and transport of chosen commodities were collected from questionaires and scientific literature. The emission?s contamination of equivalent CO2 per kilogram of particular products and commodities was worked out from data and informations of the Ecoinvent database. The comparision between systems of management and regionality (ie. whether products are imported or local) is included. The main aim of this thesis was to prove whether the consumation of products from organic or conventional farming is environmentally more beneficial, the same comparision were made between regional or imported productseng
dc.date.accepted2011-06-13
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam