Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorČermák, Bohuslav
dc.contributor.authorHorký, Jan
dc.date.accessioned2021-11-30T10:39:40Z
dc.date.available2021-11-30T10:39:40Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-12
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11757
dc.description.abstractTématem této bakalářské práce je výživa dojnic v různých fázích mezidobí se zaměřením na posouzení vlivu výživy na produkci a kvalitu mléka. V zemědělském družstvu Kojčice v obci Krasíkovice jsem sledoval parametry výživy a produkce v průběhu roku u dojnic českého strakatého skotu. V první části práce jsem se zaměřil na techniku a krmení dojnic, krmné dávky a zhodnocení vyrobených krmiv. Kukuřičná siláž, která se zkrmovala, byla zařazena do první jakostní třídy. Jetelové siláže byly zařazeny do první, druhé, ale i třetí třídy. Poradenskou činnost ohledně výživy, rozborů krmiv a sestavování krmných dávek zajišťuje Mikrop Čebín. Dále jsem se zaměřil na zdravotní stav dojnic a telat v návaznosti na výživu. Průměrná užitkovost byla 6 450 kg mléka na dojnici za rok. Sledoval jsem jednotlivé složky mléka a vyhodnotil jsem, jak se měnily v průběhu roku. Průměrný obsah bílkovin byl 3,48 % a tuku 4,12 %. V další části jsem zhodnotil ekonomické ukazatele výroby mléka. Průměrné náklady na krmný den byly 143,51 Kč. Průměrné výrobní náklady na litr mléka se pohybovaly okolo 8,51 Kč. Průměrná výkupní cena za litr mléka byla 7,64 Kč.cze
dc.format76 s.
dc.format76 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživa dojnic; krmná dávka; objemná krmiva; výroba mléka; užitkovostcze
dc.subjectdairy cattle nutrition; feed ration; roughage feed; milk production; efficienceng
dc.titleVýživa dojnic v různých fázích mezidobí se zaměřením na pososuzení vlivu výživy na produkci a kvalitucze
dc.title.alternativeNutrition of dairy cows in various stages meantime, focusing on assessing the impact of nutrition on milk production and qualityeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag28074
dc.description.abstract-translatedThis thesis examines the nutrition of dairy cows at various interim phases, with a focus on assessing the impact of nutrition on milk quality and production. At the Kojčice agricultural cooperative in the village of Krasíkovice, I monitored nutrition and production parameters in Czech pied dairy cows over the course of one year. In the first section of the work, I focused on the technique and feeding of the dairy cows, the feed ration, and assessment of the feed itself. The corn silage which they were fed was rated first class. The clover silage was rated as first, second and even third class. Consultation regarding nutrition, feed analyses and composition of daily feed rations was provided by Mikrop Čebín. I also examined the state of health of the dairy cows and calves in relation to nutrition. The average yield was 6,450 kg of milk per cow per year. I monitored the individual components of the milk and evaluated how these changed over the course of the year. The average protein content was 3.48%, while fat was 4.12%. In another section, I evaluated economic indicators of milk production. The average cost per feed day was 143.51 CZK. The average production cost per liter of milk ranged around 8.51 CZK. The average purchase price per liter of milk was 7.65 CZK.eng
dc.date.accepted2013-06-10
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam