dc.contributor.advisor | Štěrba, Zdeněk | |
dc.contributor.author | Kadlecová, Helena | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T10:39:49Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T10:39:49Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.date.submitted | 2013-04-12 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11772 | |
dc.description.abstract | Při nákupu sladovnického a krmného ječmene od zemědělských družstev, společností, podniků i menších samostatně hospodařících rolníků, je hodnocena jakost podle ukazatelů, které jsou stanoveny normami. Byla uvedena řada faktorů, které se podílejí na výsledné kvalitě zrna. Byla popsána kritéria kvality a laboratorní metody, podle kterých se postupuje při stanovení jakosti ječmene v laboratoři podniku ZZN Pelhřimov. Průměrné hodnoty výsledků rozborů sladovnického ječmene v letech 2008 - 2012 byly porovnány s celostátním průměrem, který každoročně hodnotí ČÚPS v Brně. Sladovnická kvalita je kromě genetické podstaty nejvíce ovlivněna průběhem počasí v jednotlivých ročnících. | cze |
dc.format | 63 s. | |
dc.format | 63 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | jarní ječmen | cze |
dc.subject | ozimý ječmen | cze |
dc.subject | sladovnický ječmen | cze |
dc.subject | hodnocení kvality | cze |
dc.subject | vlhkost | cze |
dc.subject | dusíkaté látky | cze |
dc.subject | klíčivost | cze |
dc.subject | spring barley | eng |
dc.subject | winter barley | eng |
dc.subject | malting barley | eng |
dc.subject | evaluation of quality | eng |
dc.subject | moisture | eng |
dc.subject | N-substances | eng |
dc.subject | germination | eng |
dc.title | Kvalita sladovnického a krmného ječmene | cze |
dc.title.alternative | The quality of barley for food and feeding | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 28211 | |
dc.description.abstract-translated | By the purchasing of malting barley and fodder barley from collective farms, companies, smaller enterprises and also independently farming farmers the quality is evaluated by indicators which are determined by valid standards. A range of factors participating in resulting grain quality. The quality criterions and laboratory methods were created in order to specify the quality of barley in the company laboratory ZZN Pelhřimov. Average values of the results of analysis of malting barley in years 2008 - 2012 were compared wiht the national average which its yearly evaluated by ČÚPS in Brno. In addition to the genetical base the malting quality is mostly influenced by the sequence weather in individual years. | eng |
dc.date.accepted | 2013-06-17 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |