Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠtěrba, Zdeněk
dc.contributor.authorKadlecová, Helena
dc.date.accessioned2021-11-30T10:39:49Z
dc.date.available2021-11-30T10:39:49Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-12
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11772
dc.description.abstractPři nákupu sladovnického a krmného ječmene od zemědělských družstev, společností, podniků i menších samostatně hospodařících rolníků, je hodnocena jakost podle ukazatelů, které jsou stanoveny normami. Byla uvedena řada faktorů, které se podílejí na výsledné kvalitě zrna. Byla popsána kritéria kvality a laboratorní metody, podle kterých se postupuje při stanovení jakosti ječmene v laboratoři podniku ZZN Pelhřimov. Průměrné hodnoty výsledků rozborů sladovnického ječmene v letech 2008 - 2012 byly porovnány s celostátním průměrem, který každoročně hodnotí ČÚPS v Brně. Sladovnická kvalita je kromě genetické podstaty nejvíce ovlivněna průběhem počasí v jednotlivých ročnících.cze
dc.format63 s.
dc.format63 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectjarní ječmencze
dc.subjectozimý ječmencze
dc.subjectsladovnický ječmencze
dc.subjecthodnocení kvalitycze
dc.subjectvlhkostcze
dc.subjectdusíkaté látkycze
dc.subjectklíčivostcze
dc.subjectspring barleyeng
dc.subjectwinter barleyeng
dc.subjectmalting barleyeng
dc.subjectevaluation of qualityeng
dc.subjectmoistureeng
dc.subjectN-substanceseng
dc.subjectgerminationeng
dc.titleKvalita sladovnického a krmného ječmenecze
dc.title.alternativeThe quality of barley for food and feedingeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag28211
dc.description.abstract-translatedBy the purchasing of malting barley and fodder barley from collective farms, companies, smaller enterprises and also independently farming farmers the quality is evaluated by indicators which are determined by valid standards. A range of factors participating in resulting grain quality. The quality criterions and laboratory methods were created in order to specify the quality of barley in the company laboratory ZZN Pelhřimov. Average values of the results of analysis of malting barley in years 2008 - 2012 were compared wiht the national average which its yearly evaluated by ČÚPS in Brno. In addition to the genetical base the malting quality is mostly influenced by the sequence weather in individual years.eng
dc.date.accepted2013-06-17
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineTrvale udržitelné systémy hospodaření v krajiněcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam