Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSilovská, Šárka
dc.contributor.authorJuráková, Andrea
dc.date.accessioned2021-11-30T10:40:15Z
dc.date.available2021-11-30T10:40:15Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-12
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11806
dc.description.abstractV systému ekologického zemědělství se hospodaří více v souladu s přírodou. Je podporováno šetrné zacházení s životním prostředím, biodiverzita, kvalitní péče o půdu, upřednostňování obnovitelných zdrojů a recyklace surovin.Tento zemědělský systém umožňuje produkovat vysoce kvalitní potraviny. Tato bakalářská práce je zpracována formou literární rešerše. Jejím cílem je ukázat odlišné zásady při pěstování zeleniny v ekologickém zemědělství. První část této práce je zaměřena na ekologické zemědělství a zahrnuje vymezení základních pojmů, popis cílů a principů ekologického zemědělství, jeho vývoj v České republice, Evropské unii a ve světě. Druhá část práce obsahuje základní informace týkající se zásady pěstování zeleniny, její ochrany, kvality, kontroly, certifikace, označování a skladování zeleniny v systému ekologického zemědělství.cze
dc.format36 s.
dc.format36 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectEkologické zemědělstvícze
dc.subjectbiozeleninacze
dc.subjectpěstování zeleninycze
dc.subjectpřírodacze
dc.subjectpůda.cze
dc.subjectOrganic farmingeng
dc.subjectorganic vegetableseng
dc.subjectgrowing vegetableseng
dc.subjectnatureeng
dc.subjectsoil.eng
dc.titlePěstování zeleniny v systému ekologického zemědělstvícze
dc.title.alternativeTruck-gardening in system of ecological agricultureeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag28274
dc.description.abstract-translatedIn the organic farming system is farmed more consistent with nature. Careful handling with the environment, biodiversity, quality care of the soil, preference of renewable resources and recycling of materials are supported. This agricultural system is able to produce high quality food. This bachelor thesis is a literary review. Its aim is to show the different principles in the cultivation of vegetables in organic agriculture. The first part of this thesis is focused on organic farming and it includes the definition of basic concepts, description of the targets and principles of organic farming and its development in the Czech Republic, the European Union and the world. The second part of this thesis contains basic information, which relate to the principle of growing vegetables, their protection, quality control, certification, labeling and storage of vegetables in the organic farming system.eng
dc.date.accepted2013-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam