Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSilovská, Šárka
dc.contributor.authorSedláková, Lucie
dc.date.accessioned2021-11-30T10:40:20Z
dc.date.available2021-11-30T10:40:20Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-11
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11811
dc.description.abstractV této bakalářské práci se snažím vyzvednou důležitost a význam včelí pastvy. Včela je neodmyslitelnou a nepostradatelnou součástí krajiny. V první části je nastíněn ekonomický a ekologický význam včely medonosné. Dále se věnuji popisu a představení pylu a jeho významu ve výživě včel, pylovým rouskám, pylodárným rostlinám, nektaru a nektarodárným rostlinám a také medovici a jejím producentům. Dále se zmiňuji o ukazatelích jakosti včelí pastvy. V následující kapitole jsou popsány zdroje včelí pastvy v průběhu roku podle fenologického kalendáře. Druhá část je věnována otravám včel, jaké jsou druhy otrav včel a jak je možné včely ochránit.cze
dc.format47 s.
dc.format47 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvčelí pastvacze
dc.subjectpylodárné rostlinycze
dc.subjectnektarodárné rostlinycze
dc.subjectmedovicecze
dc.subjectochrana včelcze
dc.subjectbee´s grazingeng
dc.subjecthoney-giving plantseng
dc.subjectnectar-giving plantseng
dc.subjecthoneydeweng
dc.subjectprotection of beeseng
dc.titlePřírodní zdroje včelí pastvy a biocidní látkycze
dc.title.alternativeNatural sources of apian pasture and biocide agentseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag28309
dc.description.abstract-translatedIn this bachelor´s work I am trying to emphasize importance of bee´s grazing. A bee is an inseparable and indispensable part of countryside. In the first part there is an outline of economical and ecological significance of "Apis mellifera". Further I deal with description and introduction of pollen and its importance in nutrition of bees, pollen wimples, honey-giving plants, nectar and nectar-giving plants and also honeydew and its producers. Then I write about indicators of quality of bee´s grazing. In the next chapters there is description of sources of bee´s grazing during all the year according to phenological calendary. The second part is dedicated to poisoning of bees and how it is possible to protect bees.eng
dc.date.accepted2014-06-17
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam