Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorHasoňová, Lucie
dc.contributor.authorBendová, Markéta
dc.date.accessioned2021-11-30T10:40:26Z
dc.date.available2021-11-30T10:40:26Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-12
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11818
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá problematikou mastitid u koz. Kozí mléko se v současné době těší stále větší oblibě. V průběhu laktační periody bylo odebráno ve čtyřech odběrech celkem 80 individuálních vzorků a čtyři bazénové vzorky syrového mléka. Byly stanoveny somatické buňky, celkové počty mikroorganismů a psychrotrofní mikroorganismy. Lze usuzovat, že sání kůzlat může mít vliv na zvýšené hodnoty na začátku laktace, přesto u žádného vzorku nebyly hodnoty vyšší než platná legislativa. Nízká hygiena chovu u koz zvyšuje riziko vzniku mastitid a tím znehodnocuje kvalitu mléka a mléčných výrobků, naopak dobré hygienické podmínky chovu se odráží ve výborné kvalitě kozího mléka a následně zajišťují spokojenost zákazníků.cze
dc.format49 s.
dc.format49 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkozacze
dc.subjectmlékocze
dc.subjectklinická mastitidacze
dc.subjectsubklinická mastitidacze
dc.subjectgoateng
dc.subjectmilkeng
dc.subjectclinical mastitiseng
dc.subjectsubclinical mastitiseng
dc.titleMastitidy u kozcze
dc.title.alternativeMastitis in goatseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag28333
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals with the problems of mastitis in goats. Goat milk is currently enjoying an increasing popularity. During the lactation period there were collected a total of 80 individual samples in four samplings and four pool samples of raw milk. In the samples were analyzed somatic cells count, total microbial counts and psychrotrophic microorganisms. It can be concluded that suckling kids can have an impact on the increased value at the beginning of lactation, even though the milk samples weren´t higher than the applicable legislation. Poor hygiene of breeding goats increases the risk of mastitis and thus degrades the quality of milk and dairy products, while keeping good hygienic conditions is reflected in the excellent quality of goat milk and subsequently ensure customer satisfaction.eng
dc.date.accepted2013-06-18
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělské biotechnologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam