Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorTesařová, Ivana
dc.date.accessioned2021-11-30T10:40:31Z
dc.date.available2021-11-30T10:40:31Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-12
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11823
dc.description.abstractVýroba i prodej živočišných produktů musí splňovat předepsaná legislativní pravidla. Výrobci, prodejci i pořadatelé jsou povinni je dodržovat. Dotazníkový průzkum byl prováděn místním šetřením v době konání trhů, telefonickým dotazováním a prostřednictvím e-mailu. Šetření bylo prováděno v Jihočeském kraji. Zaměřeno bylo na výrobce masných a mléčných potravin. Bylo zjištěno, že na farmářských trzích jsou převážně nabízeny mléčné produkty z ovčího a kozího mléka. Mléko je prodáváno minimálně, z důvodu své krátké a obtížné údržnosti. Poptávka po čerstvém mase je vysoká, avšak to je farmáři na trzích nabízeno v menší míře. Převážná část chovatelů zprostředkovává prodej masa ze dvora, na základě závazných objednávek.cze
dc.format42 s.
dc.format42 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectLegislativacze
dc.subjectmléčné produktycze
dc.subjectmasocze
dc.subjectLegislatureeng
dc.subjectdairy productseng
dc.subjectmeateng
dc.titleProdukty živočišného původu a jejich uplatnitelnost na farmářských trzíchcze
dc.title.alternativeFood products and their marketing on farming marketseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag28355
dc.description.abstract-translatedThe production and sale of animal products must meet the rules set out in the relevant legislation. The producers, sellers and organisers are obliged to observe the rules. The questionnaire survey was performed directly at the markets and also by phone and email inquiries. The survey was carried out in the South Bohemian region. It focused on the producers of meat and dairy products. The survey revealed that majority of the products offered at the markets are dairy products made of sheep and goat milk. The milk itself is sold only rarely, due to its short durability and difficult preservation. Although the demand for fresh meat is high, the farmers offer it only to a lesser extent at the market. Majority of the breeders sell meat directly at their farms, based on binding orders.eng
dc.date.accepted2013-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam