dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Vlčková, Irena | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T10:40:43Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T10:40:43Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.date.submitted | 2013-04-12 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11836 | |
dc.description.abstract | V současné době se stále zvyšují nároky na hygienu a zdravotní nezávadnost potravin. Čím dál četnější spotřebitelské weby upozorňují na kvalitu či spíše ?nekvalitu? velkého množství potravinových produktů, masné výrobky nevyjímaje. Tyto trendy musí být nutně podpořeny odpovídající legislativou. A to legislativou nejen v rámci České republiky, ale i legislativou v rámci Evropské unie. Faremní produkce masa z hospodářských zvířat, mezi něž se od roku 1999 řadí i zástupci jelenovitých chovaní na farmách, má v rámci platné legislativy přísná pravidla, která je nutno bezpodmínečně dodržovat. To se týká i provozování porážky a bourárny masa přímo na farmě. Pro splnění těchto podmínek je, kromě jiného, třeba vytvořit na základě stávající legislativy systém HACCP pro porážku a bourání masa. | cze |
dc.format | 57s. (84 109) | |
dc.format | 57s. (84 109) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | legislativa | cze |
dc.subject | faremní produkce | cze |
dc.subject | porážka | cze |
dc.subject | bourání masa | cze |
dc.subject | HACCP | cze |
dc.subject | legislation | eng |
dc.subject | farm production | eng |
dc.subject | slaughtering | eng |
dc.subject | meat cutting | eng |
dc.subject | HACCP | eng |
dc.title | Produkce masa z faremního chovu (skot, jelení a daňčí zvěř) v ČR | cze |
dc.title.alternative | Meat production from agricultural farm (cattle, deer and fallow-deer) in the Czech Republic | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 28423 | |
dc.description.abstract-translated | The demands on hygiene and food safety has increased at present. Increasingly numerous consumer sites indicate the quality or rather "non-quality" large quantities of food products, and meat products. These trends must be necessarily supported by appropriate legislation. It means legislation in Czech Republic and even legislation in the European union. Farm meat production from livestock with the representatives of deer bred on farms (since 1999) has strict rules under the legislation in force that must be strictly followed. It relates carrying out the slaughter and meat cutting on farm. We have to fulfill these conditions. Among other things we have to develop HACCP system based on existing legislation for slaughtering and meat cutting. | eng |
dc.date.accepted | 2013-06-11 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |