Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLád, František
dc.contributor.authorŠandera, Filip
dc.date.accessioned2021-11-30T10:41:22Z
dc.date.available2021-11-30T10:41:22Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-12
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11871
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá hodnocením úrovně výživy skotu se zaměřením na dojnice v jednotlivých fázích laktace. K vypracování práce přispělo Zemědělské družstvo Podkleťan Křemže. V zemědělském družstvu probíhalo sledování kvality objemných krmiv, technika krmení a celkové složení krmné dávky. Hodnocení objemných krmiv se provádělo z pohledu fermentačního a následně došlo k zařazení do jednotlivých tříd. U krmné dávky bylo sledováno živinové složení a probíhalo následně posouzení k potřebě živin a energie k doporučeným hodnotám. Výživa by měla být složena z kvalitních objemných krmiv, aby nedocházelo ke zdravotním komplikacím u dojnic a krmnou dávku sestavit tak, aby co nejvíce odpovídala fyziologickým potřebám dojnic.cze
dc.format57 s.
dc.format57 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkrmná dávkacze
dc.subjectobjemná krmivacze
dc.subjecttechnika krmenícze
dc.subjectvýživa dojniccze
dc.subjectrationeng
dc.subjectroughageeng
dc.subjecta technique for feedingeng
dc.subjectdairy cow nutritioneng
dc.titleHodnocení úrovně výživy skotu v daném podnikucze
dc.title.alternativeThe evaluation of cattle nutrition level in the agriculture enterpriseeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag28594
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with evaluating the level of cattle nutrition with a focus for dairy cows in different stages of lactation. Collective farm Podkleťan Křemže contributed on this thesis providing an opportunity to monitor the quality of roughage, feeding technique and overall ration structure. Evaluation of roughage was done from the fermentation perspective with subsequent result dividing to each class. The ration was monitored from the angle of nutrient composition with assessing of nutrient and energy needs to achieve the recommended values. The nutrition should be composed of high-quality roughage to avoid dairy cows´ potential health problems. Ration should relate to the psysiological needs of dairy cows as closest as possible.eng
dc.date.accepted2013-06-10
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam