dc.contributor.advisor | Lád, František | |
dc.contributor.author | Šandera, Filip | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T10:41:22Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T10:41:22Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.date.submitted | 2013-04-12 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11871 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá hodnocením úrovně výživy skotu se zaměřením na dojnice v jednotlivých fázích laktace. K vypracování práce přispělo Zemědělské družstvo Podkleťan Křemže. V zemědělském družstvu probíhalo sledování kvality objemných krmiv, technika krmení a celkové složení krmné dávky. Hodnocení objemných krmiv se provádělo z pohledu fermentačního a následně došlo k zařazení do jednotlivých tříd. U krmné dávky bylo sledováno živinové složení a probíhalo následně posouzení k potřebě živin a energie k doporučeným hodnotám. Výživa by měla být složena z kvalitních objemných krmiv, aby nedocházelo ke zdravotním komplikacím u dojnic
a krmnou dávku sestavit tak, aby co nejvíce odpovídala fyziologickým potřebám dojnic. | cze |
dc.format | 57 s. | |
dc.format | 57 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | krmná dávka | cze |
dc.subject | objemná krmiva | cze |
dc.subject | technika krmení | cze |
dc.subject | výživa dojnic | cze |
dc.subject | ration | eng |
dc.subject | roughage | eng |
dc.subject | a technique for feeding | eng |
dc.subject | dairy cow nutrition | eng |
dc.title | Hodnocení úrovně výživy skotu v daném podniku | cze |
dc.title.alternative | The evaluation of cattle nutrition level in the agriculture enterprise | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 28594 | |
dc.description.abstract-translated | This thesis deals with evaluating the level of cattle nutrition with a focus
for dairy cows in different stages of lactation. Collective farm Podkleťan Křemže contributed on this thesis providing an opportunity to monitor the quality of roughage, feeding technique and overall ration structure. Evaluation
of roughage was done from the fermentation perspective with subsequent result dividing to each class. The ration was monitored from the angle of nutrient composition with assessing of nutrient and energy needs to achieve the recommended values. The nutrition should be composed of high-quality roughage to avoid dairy cows´ potential health problems. Ration should relate
to the psysiological needs of dairy cows as closest as possible. | eng |
dc.date.accepted | 2013-06-10 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |