Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSamková, Eva
dc.contributor.authorBlechová, Radka
dc.date.accessioned2021-11-30T10:43:18Z
dc.date.available2021-11-30T10:43:18Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-12
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11955
dc.description.abstractSenzorická jakost je jedním z rozhodujících faktorů, které ovlivňují spotřebu potravin. U plísňových sýrů, které patří mezi oblíbenou skupinu sýrů, je podstatným kritériem výběru, prozrálost sýra. Pořadový preferenční test byl proveden ve skupině 54 hodnotitelů, kteří měli za úkol seřadit vzorky sýrů s plísní na povrchu (Hermelín) s odlišnou dobou zrání a od dvou různých výrobců. Z analýzy vyplynulo, že v uvedené skupině posuzovatelů (20 žen, 34 mužů) byl nejlépe hodnocen sýr s kratší dobou zrání, zatímco sýry déle zrající byly preferovány v menší míře. Výsledky nebyly statisticky významné.cze
dc.format38 s.
dc.format38 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectplísňové sýry; senzorické hodnocení; preferenční testycze
dc.subjectmould ripened cheese; sensory evaluation; preference testeng
dc.titleSenzorické hodnocení vybraných druhů sýrů s plísní na povrchucze
dc.title.alternativeSensory evaluation of selected types of mould-surface ripened cheeseeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag29055
dc.description.abstract-translatedSensory quality is one of the most important factors affecting food consumption. Mould-surface ripened cheeses are a favourite group of cheeses. Time of their ripening could affect the choice and also the consumption. A preference test (ranking) was carried out in a group of 54 consumers (students, 20 ? 24 years). Their aim was to order four samples of surface-ripened cheeses (Hermelín) from two producers with different time of ripening. Both women (20) and men (34) preferred the samples with short time of ripening in comparison to longer-ripened cheeses. However, the results were not statistically significant.eng
dc.date.accepted2013-06-10
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam