dc.contributor.advisor | Samková, Eva | |
dc.contributor.author | Bílková, Kateřina | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T10:43:20Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T10:43:20Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2013-11-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11956 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá historií tavených sýrů a jejich klasifikací. U tavených sýrů hraje významnou roli obsah tuku v sušině, použité suroviny (přírodní sýry, tavicí soli, mléčné proteiny, barviva atd.). Tavené sýry lze klasifikovat podle způsobu výroby, složení, konzistence a balení. Práce popisuje spotřebu tavených sýrů v určitých letech v daných jednotkách a metody senzorického hodnocení, jejichž součástí je smyslové vnímání. | cze |
dc.format | 45 s. | |
dc.format | 45 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | tavený sýr | cze |
dc.subject | přírodní sýr | cze |
dc.subject | senzorická analýza | cze |
dc.subject | spotřeba sýrů | cze |
dc.subject | processed cheese | eng |
dc.subject | natural cheese | eng |
dc.subject | sensory analysis | eng |
dc.subject | cheese consumption. | eng |
dc.title | Tavené sýry a jejich senzorické hodnocení | cze |
dc.title.alternative | Processed cheeses and spreads and their sensory evaluation | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 29056 | |
dc.description.abstract-translated | The bachelor thesis deals with the history of processed cheese and their classifications. Fat in dry matter is very important for the processed cheese and also its raw materials (natural cheese, melting salt, milk proteins, dyes, etc.). Cheese can be classified according to the method of production, composition, consistency and packaging. The thesis describes the consumption of processed cheese in certain years in these units and methods of sensory evaluation, involving sensory perception. | eng |
dc.date.accepted | 2014-02-12 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |