Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKernerová, Naděžda
dc.contributor.authorDupal, Jan
dc.date.accessioned2021-11-30T10:43:29Z
dc.date.available2021-11-30T10:43:29Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-12
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11962
dc.description.abstractDrůbeží maso hraje významnou roli ve výživě člověka. Je velmi oblíbené z důvodu relativně nízké ceny i z nutričního hlediska (vysoký podíl bílkovin, nízký podíl tuku), ale i pro snadnou kulinární úpravu. Cílem bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši zaměřenou na intenzitu růstu, jatečnou užitkovost a kvalitu masa kuřecích brojlerů, na vnější a vnitřní faktory, které je ovlivňují, tj. genotyp, pohlaví, výživa a krmení, systém ustájení a mikroklimatické podmínky. V závěru práce je vytvořen souhrn činitelů, které významně ovlivňují produkci kuřecího masa a je zpracován přehled komerčních hybridů chovaných v České republice.cze
dc.format44 s.
dc.format44 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectdrůbeží maso; kuřecí brojler; výkrmcze
dc.subjectpoultry meat; broiler chicken; fatteningeng
dc.titleVybrané faktory ovlivňující produkci masa kuřecích brojlerůcze
dc.title.alternativeSelected factors that affect broiler chicken meat productioneng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag29083
dc.description.abstract-translatedPoultry meat has an important role in human nutrition. It is very popular because of its relatively low price from the nutritional point of view (high protein, low fat ratio), but also for its easy culinary preparation. The aim of this thesis is to develop a literature review focused on the intensity of growth, carcass yield and meat quality of broiler chicken and on the external and internal factors which influence them such as genotype, sex, nutrition and feeding, housing system and microclimatic conditions. The conclusion of this thesis consists of a summary of all important factors that significantly affect the production of chicken meat and of an overview of commercial hybrids kept in the Czech Republic.eng
dc.date.accepted2013-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam