Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorBárta, Jan
dc.contributor.authorBinder, Richard
dc.date.accessioned2021-11-30T10:43:37Z
dc.date.available2021-11-30T10:43:37Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-12
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11967
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá hodnocením změn profilů zásobních bílkovin zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy. Analýzám byly podrobeny tři odrůdy jarního ječmene. Nesladovnická odrůda Herris a sladovnické odrůdy Radegast a Sebastian. V průběhu procesu sladování dochází k proteolýze a tím pádem ke změně spekter zásobních bílkovin zrna. Tyto změny zásobních bílkovin byly zachyceny a vyhodnoceny pomocí gelové elektroforézy, technikou SDS-PAGE, na základě změn molekulových hmotností v různých fázích procesu sladování. Dále byla pozorována hmotnost tisíce semen (HTS) před a po procesu sladování. Tyto výsledky byly statisticky vyhodnoceny.cze
dc.format50 s. (52 544 znaků)
dc.format50 s. (52 544 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectHordeum vulgarecze
dc.subjectječmencze
dc.subjectzrnocze
dc.subjectsladovánícze
dc.subjectbílkovinycze
dc.subjectelektroforézacze
dc.subjectSDS-PAGEcze
dc.subjectHordeum vulgareeng
dc.subjectbarleyeng
dc.subjectgraineng
dc.subjectproteineng
dc.subjectelectrophoresiseng
dc.subjectSDS-PAGEeng
dc.titleHodnocení změn zásobních profilů zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézycze
dc.title.alternativeEvaluation of storage protein profiles modifications in barley (<i>Hordeum vulgare</i> L.) grains during malting procedure using gel electrophoresiseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag29121
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis is focused on evaluation of storage protein profiles modifications in barley (Hordeum vulgare L.) grains during malting procedure using gel electrophoresis. It has been analyzed three varieties of spring barley. One nonmalting variety Herris and two malting varieties Radegast and Sebastien. There are significant proteolysis changes during the malting procedure. Theese changes of storage proteins were captured and evaluated by gel electrophoresis (SDS-PAGE) on the basis of changes in the molecular weight in the different phases of malting procedure. Next observation which has been done was the measurement of the thousand grain weight (TGW) before and after the malting procedure. Theese results have been evaluated by statistic program.eng
dc.date.accepted2013-06-18
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělské biotechnologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam