dc.contributor.advisor | Bárta, Jan | |
dc.contributor.author | Binder, Richard | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T10:43:37Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T10:43:37Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.date.submitted | 2013-04-12 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11967 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením změn profilů zásobních bílkovin zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy. Analýzám byly podrobeny tři odrůdy jarního ječmene. Nesladovnická odrůda Herris a sladovnické odrůdy Radegast a Sebastian. V průběhu procesu sladování dochází k proteolýze a tím pádem ke změně spekter zásobních bílkovin zrna. Tyto změny zásobních bílkovin byly zachyceny a vyhodnoceny pomocí gelové elektroforézy, technikou SDS-PAGE, na základě změn molekulových hmotností v různých fázích procesu sladování. Dále byla pozorována hmotnost tisíce semen (HTS) před a po procesu sladování. Tyto výsledky byly statisticky vyhodnoceny. | cze |
dc.format | 50 s. (52 544 znaků) | |
dc.format | 50 s. (52 544 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Hordeum vulgare | cze |
dc.subject | ječmen | cze |
dc.subject | zrno | cze |
dc.subject | sladování | cze |
dc.subject | bílkoviny | cze |
dc.subject | elektroforéza | cze |
dc.subject | SDS-PAGE | cze |
dc.subject | Hordeum vulgare | eng |
dc.subject | barley | eng |
dc.subject | grain | eng |
dc.subject | protein | eng |
dc.subject | electrophoresis | eng |
dc.subject | SDS-PAGE | eng |
dc.title | Hodnocení změn zásobních profilů zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy | cze |
dc.title.alternative | Evaluation of storage protein profiles modifications in barley (<i>Hordeum vulgare</i> L.) grains during malting procedure using gel electrophoresis | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 29121 | |
dc.description.abstract-translated | This bachelor thesis is focused on evaluation of storage protein profiles modifications in barley (Hordeum vulgare L.) grains during malting procedure using gel electrophoresis. It has been analyzed three varieties of spring barley. One nonmalting variety Herris and two malting varieties Radegast and Sebastien. There are significant proteolysis changes during the malting procedure. Theese changes of storage proteins were captured and evaluated by gel electrophoresis (SDS-PAGE) on the basis of changes in the molecular weight in the different phases of malting procedure. Next observation which has been done was the measurement of the thousand grain weight (TGW) before and after the malting procedure. Theese results have been evaluated by statistic program. | eng |
dc.date.accepted | 2013-06-18 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělské biotechnologie | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |