dc.contributor.advisor | Kernerová, Naděžda | |
dc.contributor.author | Rybníčková, Karolína | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T10:43:40Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T10:43:40Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.date.submitted | 2013-04-12 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11969 | |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit užitkové vlastnosti křepelek. Vliv na produkční a reprodukční vlastnosti má jak genetické založení, tak i vnější vlivy. Mezi ně patří výživa, teplota prostředí, vlhkost vzduchu, světlo, složení vzduchu
a velikost prostoru. Snáška křepelky japonské nosného užitkového typu se pohybuje okolo 300 vajec za rok, průměrná hmotnost vejce je 10 g. Křepelčí vejce obsahuje 13,1 % bílkovin a 11,2 % tuku. Má velmi příznivý obsah aminokyselin, železa, fosforu a vitamínů A, B1 a B2. Maso křepelek má vyšší obsah myoglobinu
a tmavších organických pigmentů. Obsah bílkovin v mase je 22,9 %, tuku 1,7?2,9 % a minerálních látek 1,1 %. Energetická hodnota prsní svaloviny je 24,57 MJ.kg-1, stehenní svaloviny 27,15 MJ.kg-1. Jatečná výtěžnost samiček dosahuje 64,8?65,7 %, samečků 74,8?75,9 %. | cze |
dc.format | 37 s. (44 810 znaků). | |
dc.format | 37 s. (44 810 znaků). | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Klíčová slova: křepelka | cze |
dc.subject | reprodukční vlastnosti | cze |
dc.subject | produkční vlastnosti | cze |
dc.subject | Key words: quail breeding; reproduction characteristics; production characteristics | eng |
dc.title | Analýza užitkových vlastností křepelek. | cze |
dc.title.alternative | Analysis the quail performance | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 29124 | |
dc.description.abstract-translated | The goal of the bachelor thesis was to assess the quail performance. Production and reproduction characteristics are affected by both genetic and environmental effects. Nutrition, temperature and air humidity, light, air quality and floor space are ranged into them. The laying quail performance of commercial-type Japanese quail is about 300 eggs per year, with an average egg weight of 10 g. The protein content is 13.1% and the fat content is 11.2% in one quail egg. Quail eggs have a very favourable amino acid composition and they contain iron, phosphorus and vitamins A, B1 and B2. The meat has a higher content of myoglobin and darker organic pigments. The meat protein content is 22.9%, the fat content is 1.7?2.9% and the mineral content is 1.1%. The energy value of the breast muscles is 24.57 MJ and of the thigh muscles is 27.15 MJ. The dressing percentage in males is 64.8?65.7 % and in females is 74.8?75.9%. | eng |
dc.date.accepted | 2013-06-10 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zootechnika | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zootechnika | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |