Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKernerová, Naděžda
dc.contributor.authorRybníčková, Karolína
dc.date.accessioned2021-11-30T10:43:40Z
dc.date.available2021-11-30T10:43:40Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-12
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/11969
dc.description.abstractCílem bakalářské práce bylo zhodnotit užitkové vlastnosti křepelek. Vliv na produkční a reprodukční vlastnosti má jak genetické založení, tak i vnější vlivy. Mezi ně patří výživa, teplota prostředí, vlhkost vzduchu, světlo, složení vzduchu a velikost prostoru. Snáška křepelky japonské nosného užitkového typu se pohybuje okolo 300 vajec za rok, průměrná hmotnost vejce je 10 g. Křepelčí vejce obsahuje 13,1 % bílkovin a 11,2 % tuku. Má velmi příznivý obsah aminokyselin, železa, fosforu a vitamínů A, B1 a B2. Maso křepelek má vyšší obsah myoglobinu a tmavších organických pigmentů. Obsah bílkovin v mase je 22,9 %, tuku 1,7?2,9 % a minerálních látek 1,1 %. Energetická hodnota prsní svaloviny je 24,57 MJ.kg-1, stehenní svaloviny 27,15 MJ.kg-1. Jatečná výtěžnost samiček dosahuje 64,8?65,7 %, samečků 74,8?75,9 %.cze
dc.format37 s. (44 810 znaků).
dc.format37 s. (44 810 znaků).
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectKlíčová slova: křepelkacze
dc.subjectreprodukční vlastnosticze
dc.subjectprodukční vlastnosticze
dc.subjectKey words: quail breeding; reproduction characteristics; production characteristicseng
dc.titleAnalýza užitkových vlastností křepelek.cze
dc.title.alternativeAnalysis the quail performanceeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag29124
dc.description.abstract-translatedThe goal of the bachelor thesis was to assess the quail performance. Production and reproduction characteristics are affected by both genetic and environmental effects. Nutrition, temperature and air humidity, light, air quality and floor space are ranged into them. The laying quail performance of commercial-type Japanese quail is about 300 eggs per year, with an average egg weight of 10 g. The protein content is 13.1% and the fat content is 11.2% in one quail egg. Quail eggs have a very favourable amino acid composition and they contain iron, phosphorus and vitamins A, B1 and B2. The meat has a higher content of myoglobin and darker organic pigments. The meat protein content is 22.9%, the fat content is 1.7?2.9% and the mineral content is 1.1%. The energy value of the breast muscles is 24.57 MJ and of the thigh muscles is 27.15 MJ. The dressing percentage in males is 64.8?65.7 % and in females is 74.8?75.9%.eng
dc.date.accepted2013-06-10
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam