Diplomové práce: Poslední příspěvky
Zobrazují se záznamy 1981-2000 z 16366
-
Výkrm japonských křepelek
(Jihočeská univerzita, 2019)Náplní diplomové práce bylo zpracování literárního přehledu k problematice chovu a výkrmu japonských křepelek a provedení praktického pokusu s cílem analyzovat vliv zařazení extrudovaného lnu do krmné dávky křepelek ve výkrmu. -
Analýza vlivu potenciálně vybudovaného vodního díla na odtok vody z vybraného povodí pomocí hydrologického modelování
(Jihočeská univerzita, 2019)Tato práce se zabývá vlivem vodního díla na odtok z povodí za pomoci hydrologického modelu Hec HMS. Jedná se o přímou aplikaci na konkrétní povodí Bílského potoka. V literární části jsou řešena všechna témata související ... -
Analýza srážko-odtokových procesů a erozních charakteristik vybraného povodí při různém uspořádání krajiny
(Jihočeská univerzita, 2019)Diplomová práce se zaměřuje na analýzu srážko-odtokových procesů a erozních charakteristik vybraného povodí při různém uspořádání krajiny. Tato analýza byla řešena na povodí Lukaveckého potoka, které se nachází v okrese ... -
Vyhodnocení efektu vláčení na zaplevelenost, výnosové parametry a jakost pšenice špaldy.
(Jihočeská univerzita, 2019)Diplomová práce se zabývá vláčení vzešlých porostů pšenice špaldy (Triticum spelta L.) prutovými branami a jeho vlivem na četnost plevelů, výnos a kvalitativní parametry. V literárním přehledu jsou uvedené obecné pěstitelské ... -
Podnikatelský plán NEcukrárny
(Jihočeská univerzita, 2019)Diplomová práce se zabývá vypracováním podnikatelského plánu. Má za úkol vytvořit reálný návrh pro založení a následné otevření podniku NEcukrárny. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická, na kterou je navázána praktická ... -
Vliv aktivity vody na obsah mikroorganizmů ve vybraných masných výrobcích
(Jihočeská univerzita, 2019)Cílem této diplomové práce je sledovat, jakým způsobem ovlivňuje množství vody (vodní aktivita) množství mikroorganismů ve vybraných balených masných výrobcích z pohledu norem, které udávají jejich specifické požadavky na ... -
Nové formy distribuce a prodeje potravin se zaměřením na využití možností internetového obchodování
(Jihočeská univerzita, 2019)Diplomová práce "Nové formy distribuce a prodeje potravin se zaměřením na využití možností internetového obchodování" si klade za cíl na základě analýzy trhu potravin doporučit reálné uplatnění nových forem prodeje potravin ... -
Příčiny nízkých výnosů obilovin v ekologickém systému pěstování
(Jihočeská univerzita, 2019)Cílem diplomové práce bylo zjistit příčiny nízkých výnosů vybraných obilovin (oves, pšenice, žito a špalda) v ekologickém zemědělství na základě vyhodnocení informací o pěstitelských postupech, získaných pomocí dotazníkové ... -
Analýza růstové schopnosti krůt ve vybraném podniku
(Jihočeská univerzita, 2019)Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit parametry výkrmnosti u hybrida B.U.T. 6 ve vybraném podniku. Bylo vyhodnoceno 6 turnusů krocanů. Analýza růstu byla provedena na základě týdenního vážení. Průměrná živá hmotnost ve 21 ... -
Analýza reprodukčních vlastností prasnic ve vybraném chovu
(Jihočeská univerzita, 2019)Cílem diplomové práce bylo analyzovat reprodukční ukazatele prasnic české bílé ušlechtilé a české bílé ušlechtilé x landrase ve vybraném chovu. Prasnicím, ve srovnání s prasničkami, se na 100 zapuštění narodilo více všech ... -
Tvorba výnosu jarní pšenice v závislosti na předplodině
(Jihočeská univerzita, 2019)Diplomová práce se zabývá porovnáním vlivu tří různých předplodin na pěstování pšenice jarní v praktických podmínkách zvoleného zemědělského podniku. V roce 2018 byl na pozemku v KÚ Dolní Svince s č.p. 0802/23 s celkovou ... -
Pěstování ovsa v praktických podmínkách zemědělského podniku
(Jihočeská univerzita, 2019)Cílem diplomové práce bylo zjistit vliv aplikace fungicidu a zvýšené dávky N na výnosové prvky ovsa. Diplomová práce je rozdělena na literární přehled a popis vlastní práce. V roce 2018 byl proveden poloprovozní pokus na ... -
Tvorba výnosu a kvalita ozimé pšenice v podmínkách setrvalého pěstování
(Jihočeská univerzita, 2019)Cílem diplomové práce bylo posoudit základní výnosové prvky a potravinářskou kvalitu zrna u vybraných odrůd pšenice ozimé v závislosti na intenzitě pěstování. Pro pokus bylo vybráno celkem 5 odrůd, z toho 3 odrůdy liniové ... -
Tvorba výnosu jarního ječmene v závislosti na stupňované dávce N
(Jihočeská univerzita, 2019)Diplomová práce prezentuje výsledky poloprovozních pokusů s jarním ječmenem, které byly založeny v letech 2017 a 2018. Pokusy byly realizovány u pana Bc. Jiřího Nepovíma, v Opatovicích u Světlé nad Sázavou. Pokusnou odrůdou ... -
Uplatnění regionálních, sezónních a ekologických potravin ve školních stravovacích zařízeních Jihočeského kraje
(Jihočeská univerzita, 2019)Ve školních stravovacích zařízeních Jihočeského kraje byly zjišťovány dotazníkovou metodou informace o uplatnění regionálních, sezónních a ekologických potravin a názory na možné zlepšení současného stavu. Od oslovených ... -
Metoda stanovení struktur početních stavů populací spárkaté zvěře
(Jihočeská univerzita, 2019)Práce se zabývá stanovením a rozšířením struktur početních stavů pro spárkatou zvěř, tzn. pro srnce obecného (Capreolus capreolus), jelena evropského (Cervus elaphus), daňka skvrnitého (Dama dama), jelena siku (Cervus ... -
Analýza vnitřního a vnějšího prostředí ve vybraném zemědělském podniku
(Jihočeská univerzita, 2019)Můžeme konstatovat, že každý zemědělský podnik čelí spoustu faktorům, které výrazně ovlivňují jejich činnost. Na základě těchto aspektů se pojmy jako management, marketing, vnitřní a vnější prostředí dostávají stále více ... -
Podnikatelský záměr - mobilní aplikace
(Jihočeská univerzita, 2019)V diplomové práci jsou definovány základní pojmy související s podnikáním. V aplikační části pak zpracovávám podnikatelský záměr na vývoj mobilní aplikace formou psaného podnikatelského plánu včetně všech klíčových analýz ... -
Porovnání přístupu k bioplynovým stanicím v ČR a vybraných státech EU.
(Jihočeská univerzita, 2019)Tato diplomová práce se věnuje a řeší bioplynové stanice. Práce je strukturována na dvě části - literární rešerši a praktickou část. V literární části je komplexní představení bioplynu, jak vzniká, co to vlastně je bioplyn, ... -
Spotřebitelské vnímání biopotravin a jejich značek
(Jihočeská univerzita, 2019)Diplomová práce se zaměřuje na průzkum spotřebitelského vnímání biopotravin a jejich označení. Práce charakterizuje ekologické zemědělství, biopotraviny a proces jejich kontroly a označování. Cílem je zjistit, jaké je ...