Diplomové práce: Poslední příspěvky
Zobrazují se záznamy 641-660 z 16366
-
Zahuštěné a sušené mléčné výrobky a jejich využití v potravinářském a krmivářském průmyslu
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo posoudit využití a preference zahuštěných a sušených mléčných výrobků. Pro tento účel byly vytvořeny dva dotazníky. Dotazníkového šetření zaměřeného na využití a preference potravinářských produktů ... -
Vliv polymorfismu vybraných enzymů na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku skotu
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo stanovit genotypy polymorfních variant některých kandidátních lokusů v genech AGPAT6 a LEP a vyhodnotit vliv těchto polymorfních variant na mléčnou užitkovost a na zastoupení mastných kyselin ... -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývala senzorickým hodnocením vybraných druhů mlék (čerstvé a trvanlivé; obě ve variantě plnotučné a polotučné) a jejich přijatelnosti v závislosti na demografických faktorech. Dalším cílem bylo ... -
Vyhodnocení kvality mléka ve vybraných zemích Evropské unie
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývá posouzením kvalitativních ukazatelů dodávek syrového kravského mléka v rámci Evropské unie (EU) a České republiky (ČR), v závislosti na roku a průběhu roku. V rámci EU byly zjištěny průměrné hodnoty ... -
Vliv nutričně významných látek na vybrané senzorické vlastnosti mléčných výrobků
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo posoudit chemické složení a vybrané vlastnosti sýrů a jogurtů, do kterých bylo přidáno různé množství sušeného odstředěného mléka (SOM). V literární rešerši je zmíněna charakteristika a dělení ... -
Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku
(Jihočeská univerzita, 2021)Senzorická kvalita mléčných výrobků, u nichž byl mléčný tuk nahrazen tukem rostlinným, může mít vliv na preference spotřebitelů. Cílem práce bylo posoudit senzorické vlastnosti mléčných produktů a produktů, u nichž byla ... -
Produkce enzymových hydrolyzátů z bílkovin semen lnu a hodnocení jejich vlastností
(Jihočeská univerzita, 2021)Tato práce se zabývá vlivem hydrolýzy proteinových izolátů (PI) ze tří různých odrůd lnu (Libra, Agriol a Raciol) na antioxidační vlastnosti a vybrané funkční vlastnosti: rozpustnost, vaznost vody a tuku, emulgační ... -
Srovnání stravovacích návyků žáků základní školy v malé obci a v krajském městě
(Jihočeská univerzita, 2021)Práce se věnuje tématu stravovacích návyků žáků druhého stupně základní školy. Téma výživy dětí je velmi významnou kategorií vědeckého bádání. Školní věk je označován jako dynamický věk především pro fyzický růst a duševní ... -
Reakce brambor pro výrobu škrobu na aplikaci hnojiva Lyckeby koncentrát
(Jihočeská univerzita, 2021)Lyckeby koncentrát je nové ekologické hnojivo vyrobené z odpadní hlízové šťávy při výrobě bramborového škrobu. Cílem diplomové práce bylo zhodnotit vliv tohoto hnojiva na vybrané odrůdy brambor pro výrobu škrobu. Sledovány ... -
Kontrola masné užitkovosti u jehňat kříženců plemen suffolk, texel a zwartbles
(Jihočeská univerzita, 2021)Vyhodnocení masné užitkovosti kříženců plemen zwartbles-sugffolk a zwartbles- texel v první generaci a oveření vlivu křížení masných plemen na porážkovou hmotnost a složení jatečně upraveného těla. -
Porovnání senzorických vlastností točených piv
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývá posouzením senzorických vlastností točených alkoholických piv z velkých a malých pivovarů ve dvou sezónních obdobích. U jednotlivých sledovaných vzorků byly hodnoceny vybrané senzorické vlastnosti, ... -
Hodnocení růstové schopnosti telat plemene galloway ve vybraném stádě masného skotu
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem práce bylo zhodnotit růstovou schopnost telat plemene galloway ve vybraném podniku. Zdrojem dat byla KUMP a sledované období bylo od roku 2005 do roku 2020 tedy celkem 16 let. V práci byly sledovány ukazatele ... -
Chov plemene suffolk v horských oblastech
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo zjištění vlivu nadmořské výšky na reprodukční a produkční ukazatele plemene suffolk. Byly porovnány dvě farmy s rozdílnou nadmořskou výškou od roku 2016 do roku 2020. Ve sledovaném období ... -
Vyhodnocení ukazatelů výkrmnosti v chovu prasat
(Jihočeská univerzita, 2021)V diplomové práci byly ve vybraném podniku vyhodnoceny ukazatele výkrmnosti a jatečné hodnoty u prasat. Ukazatele výkrmnosti byly sledovány z hlediska chovu, tj. chov N (84 turnusů) a chov M (93 turnusů) a z hlediska ... -
Analýza vlivů ovlivňujících délku intervalu od odstavu do zapuštění u prasnic
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo posoudit a vyhodnotit vlivy působící na délku intervalu od odstavu do zapuštění prasnic (IOZ). Ve sledovaném chovu se průměrně narodilo 15,5 všech narozených selat/1 vrh, z nich bylo 14,6 selat ... -
Analýza ukazatelů výkrmnosti u kuřecích hybridů
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo analyzovat ukazatele výkrmnosti u kuřecích hybridů ve vybraném podniku. Do sledování bylo zařazeno celkem 256 turnusů (7 836 986 kuřat). V letech 2016 a 2018 bylo uskutečněno 56 turnusů a v letech ... -
Vliv technologie ustájení na užitkovost nosných slepic
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývá porovnáním technologie ustájení nosnic. Cílem práce bylo ve vybraném podniku porovnat parametry užitkovosti nosnic, které byly chované v odlišných technologiích, a to v obohacených klecích a ve ... -
Sledování obsahu vitamínu D ve stravě vysokoškolských studentů
(Jihočeská univerzita, 2021)Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit úroveň saturace vitamínem D u vybrané skupiny vysokoškolských studentů Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Pro výzkum byla použita metoda zapisovaného jídelníčku. Výzkumný ... -
Hodnocení laterality koní
(Jihočeská univerzita, 2021)Lateralita je schopnost živočichů předvídatelně a nenáhodně upřednostňovat při nejrůznějších činnostech pravou či levou stranu těla. Cílem této diplomové práce bylo vytvořit přehled o dosavadních vědeckých poznatcích ... -
Optimalizace výživy a krmení v chovu dojeného skotu
(Jihočeská univerzita, 2021)Diplomová práce se zabývá studiem faktorů ovlivňujících kvalitu výživy dojnic ve vztahu k produkci mléka. Ve vybraném zemědělském podniku, kde jsou chovány holštýnské dojnice, jsou krmné dávky hodnoceny na základě složení ...