Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDolan, Antonin
dc.contributor.authorLhotka, Pavel
dc.date.accessioned2021-11-30T10:45:10Z
dc.date.available2021-11-30T10:45:10Z
dc.date.issued2014
dc.date.submitted2014-04-11
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12020
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá komplexním zhodnocením BAT (Best Available Techniques) technik v provozovně výkrmu prasat Litohošť a zhodnocením jejich ekonomických dopadů. Chov prasat stejně tak jako chov ostatních hospodářských zvířat je producentem různých odpadů. V Evropské Unii musí být množství produkce emisních plynů omezována na minimum. To je dosaženo používáním nejlepších dostupných technik (BAT), které pomáhají ke snížení amoniaku a skleníkových plynů ve stájovém prostředí, na skládkách a při aplikaci kejdy. První část je věnována seznámení s BAT technikami pro chov prasat. V další části jsou popsány používané techniky ve sledovaném provozu s chovem výkrmových prasat a jejich zhodnocení vztažené k referenčnímu dokumentu BREF. Poslední část je zaměřena na zhodnocení ekonomického dopadu používaných BAT technik.cze
dc.format76
dc.format76
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectBATcze
dc.subjectamoniakcze
dc.subjectchov prasatcze
dc.subjectBREFcze
dc.subjectBATeng
dc.subjectammoniaeng
dc.subjectpig breedingeng
dc.subjectBREFeng
dc.titleKomplexní zhodnocení nejlepších dostupných technik ve vybraném provozu s chovem prasat a zhodnocení jejich ekonomických dopadů.cze
dc.title.alternativeComplex evaluation of the best available techniques in selected company with pig farming and evaluation their economic impacts.eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag31711
dc.description.abstract-translatedThesis deals with complex evaluation of BAT techniques and their economic impacts in agricultural company Lihotošť which makes business in fattening pigs. Breeding of pigs is as well as the stud of other agricultural animals a producer of waste. In the European Union of production must be restricted gas emissions to a minimum. This range using the best available techniques (BAT), which help to reduce ammonia and greenhouse gases in the stable environment, landfill sites and in the application of slurry. The first part focuses on familiarizing with BAT techniques for pigs breeding. The next part deals with techniques applied in stud of pigs and their evaluation according to BREF. The third part is concentrated on evaluation of economic impact of applied BAT techniqueson monitored operation.eng
dc.date.accepted2014-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělská technika: obchod, servis a službycze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam